המדריך המלא למאפי גבינה ובצק פריך לשבועות
שבועות הגיע וזה זמנו של הקיש. רון יוחננוב מסביר איך מכינים בצק פרמזן פריך ומדהים ורוטב רויאל מנצח שיהפכו את שולחן החג שלכם לחגיגה של קישים – מאפי בצק פריך במילוי גבינות וירקות שכולם אוהבים
מיני קישים אישיים עם אנטיפסטי וגבינות
אין מי שיעמוד בפיתוי של קיש אישי שנעשה במיוחד בשבילו. הקישים הקטנים האלה עשויים בצק פרמזן פריך וירקות אנטיפסטי, רוטב רויאל וגבינות נמסות. הטריק של רון, רידוד בין שתי ניירות אפייה ואז הקפאה קצרה, הופך את כל העסק לקל במיוחד.
למתכון המלא לחצו כאן >גאלט כפרי עם עגבניות וגבינות
אין לכם תבנית קיש? ממש לא נורא! רון מלמד אתכם להכין קיש כפרי בסגנון פרוע שלא נדרשת תבנית עבורו. בצק פריך, גבינת שמנת עשירה, עגבניות ובזיליקום, מוצרלה ורוקפור - ובטכניקת קיפול קלה ופשוטה יש לכם מאפה בצק פריך יפיפה וטעים
למתכון המלא לחצו כאן >את הטכניקות שלמדתם במדריך, תוכלו ליישם בעוד המון ווריאציות, תוכלו לגוון בסוגי הירקות ובסוגי הגבינות, להכין קיש גדול במקום קישים קטנים ולשחק עם צורת הבצק בגאלט. מעתה, אתם בעלי דיפלומה בקיש, ולא נותר לכם אלא ללכת אל המטבח ולשחק בבצק.
חג שמח!
בצק פריך הוא יסוד בסיסי במטבח, מכינים ממנו אינסוף מאפים נהדרים ואם יש לכם את המתכון הנכון והטכניקה המדויקת, מכאן אפשר לעוף עם הדמיון. לרון יוחננוב יש מתכון לבצק פריך שיש בו סוד: הוא עשיר פרמזן, והגבינה הנהדרת הזו עושה לבצק רק טוב, ואפשר גם להשתמש בגבינת גרנה פדנו או פרמג'אנו רג'יאנו לטעמים עמוקים יותר.
יש רק סוד אחד קטן שאתם צריכים לדעת: בצק פריך לא אוהב שמעבדים אותו. אם אנחנו רוצים אותו פריך ונימוח, אנחנו צריכים לעבד אותו זמן קצר. למה? כי אנחנו לא רוצים שהגלוטן יתפתח בו. ברגע שהקמח שלנו פוגש נוזלים, הגלוטן מתחיל להתפתח והבצק מתקשה ולכן חשוב לנו להמעיט בלישה. הרעיון הוא ללוש כמה שפחות, רק עד שמתאחד. יחד עם רוטב רויאל שתמיד מצליח, רון יוחננוב מדגים לנו איך מכינים גאלט כפרי בסגנון פרוע ומיני קישים קטנים ומהממים.