הטיפ המושלם להכנת מאפים, פשטידות וקינוחים לשבועות – תוכן קולינרי | השף הלבן

הטיפ המושלם להכנת מאפים, פשטידות וקינוחים לשבועות 

חג השבועות הלבן, החגיגי והחלבי מגיע כבכל שנה במהלך ימי האביב החמימים. ככל חג אחר, גם בחג זה אנו נאספים סביב שולחן האוכל לארוחה משפחתית, חגיגית וחלבית. מגוון המנות, החל מהראשונה, דרך העיקרית וכלה במנת הקינוח המתוקה, כולן על טהרת מוצרי החלב ויש לנו הרבה הצעות עבורכם.

מאת: עורך השף הלבן
הטיפ המושלם להכנת מאפים, פשטידות וקינוחים לשבועות 

מתכונים רבים מבוססים על בסיס של בצק כגון פשטידות וקישים, מאפים שונים וכמובן מבחר קינוחים משגע. כדי לא לעבוד קשה מדי, ניתן לנצל את חומרי הגלם ולהכין בצק אחד שניתן להשתמש בו עבור מגוון מנות. 

 

מאפים, פיצות ופוקצ'ות למנה ראשונה 

 

אין כמו ריח מאפים לשבועות העולה מתנור המטבח וכאילו מזמין את כולם להתקבץ סביבו כדי ליהנות מהביס הראשון החם והלוהט. בחג זה ניתן להכין מבחר מאפים שונים כגון פיצות עם מגוון תוספות המותאמות לטעמם האישי של האורחים, פוקצ'ות בשרניות לצד מטבלים מפתיעים וכמובן לחמים שונים איתם ניתן לנגב רטבים, למרוח ממרחים או לנשנש עוד לפני המנה הראשונה. 

בצק שמרים פשוט וקל יכול להתאים לכל אחת מהמנות הללו ואם מכינים כמות גדולה של בצק ניתן להכין ממנו שתי מנות שונות. כמו שאומרים שתי ציפורים במכה אחת. 

מערבבים קמח, סוכר, שמרים, מלח, מים ושמן עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. כיוון שזהו בצק שמרים, נדרשת התפחה של שעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שהוא תפח הבצק מוכן לעבודה ועכשיו ניתן להכין ממנו כל מאפה שרוצים.  

חשוב לזכור שלפני האפייה, לאחר שמכינים ממנו את הפיצה, הפוקצ'ה או כל מאפה אחר, יש להתפיח אותו פעם שניה למשך כחצי שעה נוספת ורק אז להכניס לתנור החם. 

 

בצק פריך למגוון פשטידות 

 

כמעט ולא ניתן למצוא ארוחת חג ללא כמה סוגי פשטידות לשבועות. זהו אחד המאכלים הקלים והפשוטים להכנה, ניתן לגוון ולמצוא מבחר מתכונים עצום, ניתן לבחור בכול מנה את הירק שיככב בה או לשלב כמה סוגים שונים. כיוון שמגוון הטעמים והשילובים הוא כמעט אינסופי, וכיוון שזו מנה משביעה היא מקבלת מקום של כבוד בארוחת החג וממלאת את מקומה של המנה העיקרית.  

ישנן פשטידות אשר להן בסיס של בצק כלשהו ובתוכן מונחת מלית הגבינות והירקות. גם קישים יכולים להתאים לקטגוריה הזו וגם הם נאפים בתוך בסיס של בצק פריך מרודד לעובי דק, אך לא דק מדי, כדי שיוכל החזיק את המלית.  

סודו של הבצק הפריך הוא בשילוב מדויק של קמח וחמאה, וגם ביצה ומלח, אשר בסופו של תהליך יוצר בצק קשיח לעבודה אך רך ונעים למגע. לאחר הכנת הבצק יש לכדרר אותו לכדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס אותו למקרר לחצי שעה בערך כדי לאפשר לו לנוח ולהתקשות מעט כך שלא יתפורר בעת העבודה. 

 

בצק שמרים לקינוחים 

 

אל לנו לשכוח שנדרשים כמובן גם מגוון קינוחים לשבועות. הרי לא ניתן לסיים את ארוחת החג החלבית והמהממת בלי מנת קינוח אחת או שתיים לטעם מתוק בפה. אוסף מתכוני עוגות הגבינה הוא ללא ספק עצום ומגוון במיוחד אך זהו לא מתכון הקינוח היחידי המתאים לחג.  

ניתן להכין מאפי שמרים מתוקים ונפלאים שיתאימו היטב לביום הארוחה. מאפה שבלולים במבחר טעמים, עוגת שוקולד מהממת, עוגת שמרים במילויים שונים ועוד, כל אלו ניתן להכין תוך שימוש בבצק שמרים פשוט. 

מערבבים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר, מלח, ביצה, מים ושמן או חמאה, עד לקבלת בצק גמיש ונוח. הבצק דביק מעט, וחשוב לוודא שאינו נדבק לחלוטין לקערה. כשהבצק מוכן מכסים את הקערה וממתינים כשעה עד שעה וחצי כדי שיתפח. אחרי שתפח פי שניים מגודלו ניתן להתחיל לעבוד.  

 

חג השבועות הוא הזדמנות לארוחות בסגנון אחר, שכן בכל שאר החגים הארוחות לרוב על טהרת הבשר והעוף. מגוון מתכונים לשבועות אינם מצריכים טכניקות בישול מיוחדות או מאמץ מיוחד. ארוחה חלבית לרוב קלילה יותר, פשוטה ומהירה להכנה ואינה משאירה אחריה תחושה של כבדות. 

חג זו תמיד הזדמנות נפלאה לפגוש חברים ומשפחה, לחגוג ולבלות יחד בנעימים ולהשלים פערים אם יש צורך בכך. ימי האביב החמימים מאפשרים לפתוח חלונות ולבבות, להתרגש מפריחות ומארוחות משפחתיות, גדולות או קטנות, ולהתנסות בטעמים ובחוויות חדשות. 

הטיפ המושלם להכנת מאפים, פשטידות וקינוחים לשבועות 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.