הטאץ' הפיקנטי בפשטידה
החיך שלכם אוהב טעמים פיקנטיים וחריפים? לא יכולים לעבור את היום בלי פלפל לוהט לרפואה? רוצים להוסיף טאצ' מיוחד גם לפשטידות שלכם וליהנות מטעמים נהדרים בכל מאפה ומאפה? הכתבה הזו במיוחד בשבילכם! לא משנה איזו פשטידה אתם מתכננים להכין, הנה כל הדרכים להוסיף לה טעם ספייסי שיקפיץ אותה לגבהים חדשים. הכינו את כוס המים, יוצאים לדרך!

קשת הטעמים הרחבה
קשת הטעמים הפיקנטיים היא די רחבה, ויכולה לנוע בין בזיקה קלה של פלפל שחור גרוס טרי לבלילה ועד להגעה לנקודת האל חזור, בה מככבים עיגולי פלפלים חריפים תמימים למראה בפשטידה שלכם. כדי להבין מה מתאים לכם, סקרנו כאן את הדרכים העיקריות להוספת טעמים חמים, פיקנטיים וגם חריפים למדי, וכל שנותר לכם לעשות הוא לבחור את המתאים לכם, למצוא את האיזון שנותן לכם את ה"קיק" של הטעם אך גם משאיר אתכם בחיים ומוסיף עניין לבלוטות הטעם שלכם.
הארד קור: שימוש בפלפלים טריים
אם אתם בעניין של פלפל חריף וטרי, אתם וודאי יודעים שיש כמה זנים וסוגים נפוצים, כל אחד מהם מוסיף גוון טעם אחר (חריף מאוד-לוהט- אמבולנס) ובחירה בכל אחד מהזנים תאפשר לכם לגוון את הפשטידה כך שתתאים בצורה הטובה ביותר למידת החריפות הרצויה. הנה כמה מזני הפלפל המתאימים לפשטידות:
-
פלפל פובלנו – נתחיל מהבחירה המתונה יותר, המתאימה לאלו מכם הרוצים להוסיף טאצ' פיקנטי מבלי שהטעמים האחרים של הפשטידה יתפספסו. פלפל הפובלנו פופולרי מאוד במטבח המקסיקני, כך שאם אתם מכינים פשטידת תירס מקסיקנית או פאי עם פלפלים צבעוניים – הוספת פלפל פובלנו לבלילה יכולה לשדרג אותו פלאים!
-
פלפל חלפיניו – תמיד פופולרי, תמיד טעים, וסופר חריף! החלפיניו משתלב היטב בפשטידות רבות, אף הוא חריף יותר בהשוואה לפובלנו העדין בטעמיו. עם זאת, גם כאן תוכלו ליהנות מקשת טעמים נוספת שאינה משתלטת על הפשטידה שעמלתם בהכנתה.
-
פלפל הבנרו – הוא נחשב לאחד מזני הפלפל החריפים בעולם, ובהחלט לא מיועד ללב חלש! הפלפלים הקטנטנים הללו מתאימים להוספה לפשטידה כשאתם באמת רוצים מנה חריפה. שימו לב: הוסיפו ממנו כמות סמלית, הוא יעשה את העבודה!
משקשקים ומוסיפים לבלילה: רטבים וממרחים פיקנטיים
אם פלפלים חריפים טריים פחות מדברים אליכם (או יותר נכון, צועקים) או שאתם לא בטוחים כיצד לשלב אותם בפשטידה שלכם, שימוש ברטבים או בממרח הפיקנטי האהוב עליכם זו דרך מעולה להוסיף טאצ' לוהט למאפה.
הדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא פשוט לקנות רוטב או ממרח מוכן, כמו ווסאבי, סרירצ'ה ואפילו סחוג (כן, כן, הוא הולך נהדר עם פשטידות ים תיכוניות) ופשוט להוסיף מעט לבלילה.
אם אתם באמת רוצים להכניס את הטעמים החריפים לפשטידה הבאה שתכינו, השקיעו עוד קצת ורקחו את הרוטב בעצמכם! רטבים תוצרת בית גם בריאים יותר, גם זולים יותר וגם כך אתם יכולים לשלוט במדויק ברמת החריפות והטעם המתקבל.
לא יבש כאן בכלל: תבלינים טחונים ויבשים
אחת הדרכים הטובות ביותר להוסיף לא רק טעם אלא גם טאצ' פיקנטי לפשטידות, היא באמצעות הוספת תבלינים מיובשים או טחונים. מכינים פשטידת ברוקולי? הוסיפו קמצוץ של קארי חריף לפשטידה ותקבלו טעם פיקנטי נפלא! רוצים לשדרג את פשטידת הירקות הבאה? בזקו אל תוך הבלילה קצת פלפל קאיין (רק קצת!) והקפיצו את טעמיה.
כדי שהתבלינים יעשו את עבודתם נאמנה, מומלץ בחום (תרתי משמע) לבחור בתבלינים טריים ככל הניתן, טחונים במקום וכאלה שעשויים מזנים איכותיים ובשיטות מסורתיות – בלי תוספים! לחילופין, תוכלו לטחון בעצמכם את התבלינים.
כמה דברים שחשוב לזכור
כדי שהחריפות לא תבלע אתכם חיים, הנה כמה טיפים שחשוב ליישם בעת הכנת הפשטידה:
-
לבשו כפפות לטקס והימנעו משפשוף העיניים – כשאתם קוצצים את הפלפלים או טוחנים את התבלין הטרי, מומלץ בחום לחבוש כפפות לטקס שימנעו מהחריפות לחלחל לעור (ולהישאר שם לנצח). בנוסף, הימנעו משפשוף העיניים בסמוך להכנה.
-
בודקים לפני שמוסיפים – תמיד כדאי לבדוק עד כמה המרכיב שאתם מוסיפים באמת חריף לפני שהוא נכנס אל בלילת הפשטידה. טעמו מעט מהפלפל, מהרוטב או מהתבלין שאתם מתכננים להוסיף, וכך תדעו בדיוק כמה חריף אתם רוצים שהפשטידה שלכם תתקבל.
-
כשפשטידה חריפה מדי – אם הפשטידה המתקבלת בכל זאת חריפה מדי, תוכלו להגיש אותה בלוויית מטבל עגבניות, אבוקדו או שמנת. זה יפחית במעט מהחריפות.
