הדרך המהירה לארוחת הבוקר המושלמת
עבור מרבית האנשים ארוחת הבוקר נוטה להיות ארוחה קבועה למדי, המכילה מרכיבים שחוזרים על עצמם מדי יום ביומו. אומנם במהלך השבוע, כאשר אנו ממהרים לעבודה או ללימודים אין בהכרח זמן להשקיע בארוחת בוקר מפוארת, אך בהחלט ניתן לרענן את הקבוע בזמן הסופ"ש. ואם כבר מרעננים, למה שלא נעשה מסע קטן ברחבי העולם הישר מתוך המטבח הביתי. הנה מספר הצעות לארוחות בוקר מארצות שונות שיפתחו לכם את היום ואת התיאבון כמו שצריך.

פנקייק בננה
זהו מאכל בעל היסטוריה עשירה ולמעשה הוא הומצא כבר בזמן יוון העתיקה. היום, ניתן למצוא גרסאות של פנקייקים ברחבי העולם כולו, גם אם הם אינם נקראים בדיוק בשם זה. הפעם בחרנו להציג לכם את הפנקייק האמריקאי הקלאסי, זה שניתן לראות כמעט בכל סדרת טלוויזיה מצליחה, אך כאן יש לנו טוויסט בננה מגניב. כך תכינו את המאכל האהוב הזה:
בקערית קטנה ממיסים חמאה במיקרוגל ומניחים בצד להצטננות קלה. לתוך קערה גדולה מנפים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב. בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים, חלב ותמצית וניל. באמצעות מזלג מועכים בננה היטב ומוסיפים לקערה עם החומרים הרטובים.
לתוך קערת הקמח מוסיפים את החמאה שהמסנו מבעוד מועד ואת תכולת קערת החומרים הרטובים. מערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים ואין גושי קמח.
על גבי אש קטנה מחממים מחבת משומנת בחמאה. בעזרת מצקת יוצקים מתערובת הפנקייקים אל המחבת. מטגנים במשך כשתי דקות עד שמופיעות בועיות קטנות על גבי הפנקייקים. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה עד שהפנקייקים מוכנים.
בסיום, עורמים את הפנקייקים בערמה מרשימה ומפזרים מעל בננה וסירופ מייפל. ניתן לפזר גם אגוזים קצוצים אם מתחשק.
סקונס שוקולד צ'יפס
האנגלים מאוד אוהבים את ארוחת הבוקר האנגלית המסורתית שלהם, זו שכוללת נקניקיות, ביצים, שעועית ברוטב ועוד. יחד עם זאת, זה ממש לא המאכל היחיד שממנו הם נהנים בבקרים, גם הסקונס מככבות שם בתפריט. למי שלא מכיר, הסקונס הן כמו לחניות מתקתקות ונימוחות. כאן בחרנו מתכון שמשלב גם שוקולד צ'יפס לתוספת מתיקות ומרקם. כך תכינו את המאכל:
מחממים את התנור מראש לחום גבוה ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. במעבד מזון מערבבים בפולסים קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר וניל. מוסיפים למעבד חמאה וממשיכים לערבל בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית גסה.
בקערה טורפים ביצה עם כף חלב. יש לשמור כף מהתערובת בצד להכנת זיגוג. את שארית התערובת מוסיפים למעבד המזון ומערבבים בפולסים עד שנוצרים גושי בצק אחידים. את גושי הבצק מעבירים ללוח חיתוך ומוסיפים שוקולד צ'יפס. מאחדים הכל יחד עם הידיים, מקמחים קלות את לוח החיתוך ומרדדים את הבצק לעלה אחיד. מתוך הבצק קורצים סקונס בצורה הרצויה.
את הסקונס מסדרים בתבנית ומשאירים רווחים ביניהן. מברישים את הסקונס בתערובת הביצה והחלב שהנחנו קודם בצד. מכניסים לאפייה בתנור למשך כרבע שעה, עד שהסקונס נעשות תפוחות וזהובות. מומלץ להגיש לאחר צינון קל.
קרואסון שוקולד
לצרפתים יש לא מעט להיטים בעולם הקולינרי שהצליחו להגיע לכל קצוות תבל. הקרואסון הוא ככל הנראה המאפה המוכר ביותר שנולד בצרפת ופה בארץ לא נדיר לראות אותו במאפיות או בתי קפה. אנחנו כאן כדי לגלות לכם שאתם יכולים להכין קרואסון שוקולד מושלם בבית ובקלות רבה. הנה המתכון לפניכם:
על גבי משטח עבודה פורסים בצק עלים מופשר על בסיס חמאה. את הבצק חותכים לרצועות רחבות. בתחילת כל רצועת בצק מניחים שורה של קוביות שוקולד או מקל שוקולד המיועד לקרואסונים, שאותו ניתן למצוא בחנויות אפייה מקצועיות. את הקרואסונים יש להניח על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על רווח בין קרואסון לקרואסון. חשוב להניח את החלק החתוך כלפי מטה כדי שהקרואסונים לא יפתחו במהלך האפייה.
לפני האפייה מורחים על הקרואסונים ביצה טרופה ומכניסים לתנור. אופים אותם במשך כחצי שעה, בתנור שחומם לחום בינוני־גבוה. אפשר להוציא את הקרואסונים לאחר שהם מזהיבים.
ניתן כמובן להכין קרואסונים ללא מילוי וליהנות מהטעם והמרקם לבד או להוסיף מעט ריבה למתיקות. בנוסף, אפשר לקחת את הקרואסונים הריקים, לחצות אותם לשניים ולהכין דווקא כריך מלוח עם ירקות וגבינות.
