הדג שכדאי לצרף לתפריט הקבוע
חשיבותם של דגים בתפריט שלנו ידועה לכולם, ואנו מודעים ליתרונותיהם הבריאותיים. דגים הם מקור עשיר לחלבונים, למינרליים, לאומגה 3 ועוד. הם קלים לעיכול ומספקים חומרים טבעיים החשובים לגוף. אחד היתרונות הגדולים של הדגים כמזון הוא הקלות שבה ניתן להוסיף אותם לתפריט, בין אם זו טונה, סלמון או כל דג אחר שקל ונוח להכין ולאכול, או פשוט לפתוח קופסת שימורים. גם אם יש ילדים שמתקשים להכניס דגים לתפריט ולא כולם יתחברו מיד לדג מלוח, רובם שמחים לאכול שימורי טונה או דג סלמון שטעמו עדין והוא משתלב היטב עם סושי ומאכלים נוספים.

למה דווקא סלמון?
ידוע שרוב הדגים בריאים ומומלצים לכולם, ולמי שצורך חלבונים רבים יותר כמו אנשים שעוסקים בספורט, מדובר על צורך של ממש. אחד הדגים הבריאים ביותר הוא הסלמון, שמהווה תוספת עצומה של ערכים תזונתיים ובריאותיים לגופינו. מנת סלמון מכילה מעל 20 גרם חלבונים החשובים לשמירה על העצמות ועל מסת השריר ולהתאוששות השרירים לאחר פציעות. סלמון הוא דג העשיר באומגה 3, דל בכולסטרול, מכיל ויטמינים מסוג B, אשלגן, סלניום, נוגדי חמצון, ולמרות שהוא דג שומני ואינו דל קלוריות, הוא נחשב לדג שמסייע לירידה במשקל ולשמירה על בריאות הלב. גם מי שנרתע מריח של דגים, לסלמון הוורדרד טעם וריח עדינים והוא מוכן בתוך דקות בתנור עם תיבול עדין.
בכל שעה של היום
הדגים נחשבים למנה קלילה בהשוואה לעוף ולבשר, ולכן הם מצוינים לארוחה בכל שעה של היום. סלמון מעושן יכול להיות תוספת מצוינת לכריך עם גבינה בבוקר, ויכול להיות מצוין כמנה ראשונה או עיקרית בצהריים או בערב. סלמון בתנור הוא אומנם מנה קלה ומהירה להכנה, אך הוא נראה מאכל מרשים שיכול בקלות להשתלב בארוחת חג מפוארת וכמנה מפנקת לצמחוניים. את הסלמון אפשר למצוא בשלמותו או כנתחי פילה נטולי עצמות, טריים או קפואים, ובאופן זה ההכנה אינה דורשת כל מאמץ. לפניכם כמה מתכונים להכנת דג סלמון אפוי בתנור שתוכלו לאמץ לשמחת כל בני המשפחה. גם בריא, גם טעים וגם מרשים.
דג סלמון עם עשבי תיבול
מנה יפה ועשירה בטעמים, אך הסוד הוא שההכנה אורכת רק מספר דקות ואפיית הדג מצריכה עוד כעשרים דקות בלבד. צריך רק לדאוג לנתחי דג טריים, קפואים או מופשרים וניגשים מיד לעבודה. במקרה של סלמון, אין צורך להשרות את הדג במיץ לימון והוא מוכן לתיבול כמו שהוא. מחממים תנור ל־180 מעלות ומניחים את נתחי הדג עם העור כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומרוחה בשמן זית. ניגשים להכנת התיבול: קוצצים חופן כוסברה, מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה, מערבבים עם שום כתוש, לימון סחוט, מעט שמן זית, מלח, פלפל ואם אוהבים אפשר להוסיף גם חופן צנוברים. את הממרח הריחני הזה מורחים מעל נתחי הדג לכל אורכם ומכניסים לתנור לכעשרים דקות. לצפייה במתכון – לחצו כאן.
דג סלמון בקראסט
כשבאמת רוצים להכין רושם עם מנה טעימה ומיוחדת, דג סלמון בקראסט הופך להיות מלך השולחן במראה כמו גם בטעם. את התערובת למריחה על נתחי הדג אפשר לגוון בטעמים ובתבלינים לפי הטעם. את נתחי הדג מניחים בתבנית משומנת בשמן זית או על נייר אפייה משומן, ואם הנתחים כוללים עור בצידם האחד, הם יונחו עם העור כלפי מטה. מערבבים בקערה שום כתוש, מעט חרדל דיז'ון, שמן זית, ממרח פסטו, מלח, פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה ומעט לימון. אפשר גם לקצוץ מעט לימון בלאדי ולהוסיף לתערובת, זה יעניק לה טעם מיוחד ומפתיע. את התערובת מורחים על נתחי הדג המונחים בתבנית, ומעליהם מפזרים פירורי לחם. פירורי הלחם יוצרים מרקם קראנצ'י לאחר האפייה, שמתחתיו מתגלים הטעמים המיוחדים עם כל ביס.
סלמון עם סילאן
דג סלמון משתלב עם טעמים רבים בגלל טעמו העדין. למי שאוהב מתקתקות, המנה הזו היא בדיוק הטעם המושלם. להכנת התערובת למריחה על נתחי הדג בחלקם העליון מערבבים סילאן, גרגירי חרדל דיז'ון או ממרח חרדל, מיץ לימון, אגוזי מלך גרוסים או שבבי שקדים מולבנים, שמן זית, מלח ופלפל שחור טחון. לפני הכנסת נתחי הדג לתנור החם, מניחים מעל כל אחד פרוסת לימון בלאדי דקה. המנה המתקבלת יפה וחגיגית ויכולה בקלות להיות מנת הדגל על שולחן החג..
פסטה עם סלמון
למי שאוהב להכין מנה שהיא ארוחה שלמה לכל יום, שילדים ומבוגרים לא יפסיקו לנשנש, זו המנה המומלצת. הכינו פסטה בצורה שאתם אוהבים: שבלולים, פנה, ספגטי או פפיונים והכינו את הרוטב המושלם. מטגנים בצל, מוסיפים נתחי דג סלמון טרי חתוך לקוביות ומתבלים במלח ופלפל שחור טחון. אחרי שקוביות הדג צלויות היטב, מוסיפים שמנת מתוקה או רוטב עוגבניות או שניהם יחד ליצירת רוטב רוזה. אפשר גם לוותר על השמנת ורוטב העגבניות ולהשאיר לסלמון לתת את הטון עם תיבול עדין ושמן זית. מוסיפים את הקוביות הסלמון עם או ללא הרוטב לפסטה המוכנה והארויה מושלמת, לצפייה במתכון – לחצו כאן.
