גאדג'טים למטבח – מה אפשר לעשות איתם?
המטבח של המאה ה-21 לא נראה כמו המטבחים של המאות הקודמות ואפילו לא כמו המטבחים של העשורים הקודמים. המצאות חדשות ופיתוחים טכנולוגיים הביאו למטבח המודרני חידושים ושכלולים שעד לפני שנים בודדות לא היינו מסוגלים אפילו לדמיין אותם. אותם גאדג'טים מקלים מאד על ההתנהלות במטבח – בין אם מדובר על בישול, אפייה, ערבוב, חיתוך, ניקיון ויתר הפעולות שעושים במטבח – אך לא פעם משמשים גם כפריט עיצובי מאחר שהם מתאפיינים בצבעים חזקים ובעיצובים מדליקים.

רוצים להכין קינוח זריז וטעים תוך ניצול יתרונות המטבח המודרני? אין קל מזה:
כל שעליכם לעשות הוא להשיג תבנית מיני קינוחים מסיליקון, שבאמצעותה ניתן להכין
מגוון רחב של מטעמים, החל ממאפינס מלוחים ועד לקאפקייקס מתוקים.
תתחילו בקלי קלות עם המתכון הבא: מיני קאפקייקס טבעוניים בטעם שוקולד וחמאת
בוטנים.
מרכיבים
(ל-20-25 מיני קאפקייקס):
- 1/2 כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר, למשל חלב
שקדים) - 3/4 כוס קמח
- 1 כפית חומץ תפוחים
- 4 כפות שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות אבקת קקאו
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח 1
אופן
ההכנה:
- חממו את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
- ערבבו בקערה את החלב הצמחי וחומץ התפוחים. הניחו
את הקערה בצד לכמה דקות, ואז הוסיפו אליה את השמן, תמצית הווניל והסוכר וערבבו עד
לקבלת תערובת אוורירית. - בקערה נוספת ערבבו את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה
לשתייה, אבקת האפייה והמלח. הוסיפו בהדרגה לקערה השנייה וערבבו לקבלת תערובת
אחידה. הוסיפו את חמאת הבוטנים והמשיכו לערבב עד שהכל אחיד. - צקו את התערובת לתבנית הסיליקון, עד לגובה של
3/4 מהשקע. - אפו כ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז התבנית
יוצא יבש.
טיפ:
לאחר שהקאפקייקס מוכנים, ניתן לצפות אותם בשוקולד מריר מומס, או לחלופין בבצק סוכר
צבעוני.
המגוון הנוכחי של גאדג'טים למטבח הוא מבלבל: יש כל כך הרבה שקשה לבחור.
הנה כמה דוגמאות: תבניות סיליקון מכל הסוגים והמינים להכנת עוגות, עוגיות,
קאפקייקס ועוד; מגן מפני חיתוך אצבעות ששמים על היד בעת חיתוך ירקות; חולט עשבי
תיבול למרק; פותחן צנצנות; עט סיליקון לזילוף ולמילוי מאפים; פורס פטריות; פורס
תפוחים; מבער לקרם ברולה; חותכן ספירלי לירקות; חותך פרוסות בצורת חיות; מועך
תפוחי אדמה; חותמת לעוגיות; מספריים לעשבי תיבול; ועוד.
בשנים האחרונות תבניות סיליקון הפכו לפופולריות במיוחד להכנת קינוחים שונים, החל
מפרלינים וקאפקייקס וכלה בעוגות שמרים ולזניה. לא קשה להבין מדוע – יש להן יתרונות
רבים:
- לא צריך לשמן אותן לפני האפייה
- ניתן לקפל אותן ולאחסן בקלות גם כאשר אזור האיחסון
מוגבל - ניתן לנקות אותן בקלות, בשטיפה ידנית וגם במדיח
- הן עמידות בטמפרטורות גבוהות מאוד וגם בנמוכות
מאוד -
הן
אינן שבירות וגם לא נקרעות בקלות
