בלינצ'ס מלוחים vs בלינצ'ס מתוקים
כשמדובר בבלינצ'סים פשוט בלתי אפשרי לטעות, בין אם הם מלוחים ומתוקים הם משמשים כבסיס המושלם לכל מה ששמים בתוכם. אז כדי שלא תפספסו ולו הזדמנות אחת, אנו מביאים לפניכם מספר מתכונים נהדרים המגשימים את כל הפוטנציאל שיש לבלינצ'סים להציע, גם בעולם המלוחים וגם בעולם המתוקים. לא נכביר עוד במילים וניגש הישר לרשימת המתכונים.

בלינצ'ס במלית גבינה מתוקה
זהו אומנם מתכון קלסי ביותר לבלינצ'ס במלית מתוקה, אך ללא ספק אינו משעמם לרגע. הבלינצ'ס בעל הטעם העדין עם הגבינה המתוקה יוצרים פשטות מלאה בעונג. מומלץ להגיש בליווי קצפת מתוקה ואפילו לזלף מעט דבש או מייפל, כדי שתוכלו ליהנות מהחוויה המלאה. כך תכינו את המאכל העל זמני הזה:
במיקסר מערבבים יחד חמאה, ביצים, קמח, מים, שמן, סוכר, מלח וחלב. הבלילה צריכה להיות חלקה וללא גושים. עליה להיות לא סמיכה ולא דלילה מדי. אם הבלילה נעשית דלילה אפשר להוסיף מעט קמח. אם היא סמיכה מדי ניתן להוסיף מים.
באמצעות מצקת יוצקים שכבה דקה של בלילה על גבי מחבת חמה משומנת בחמאה. מטגנים במשך כשתי דקות, עד שהחלק התחתון של הבלינצ'ס נעשה זהוב. הופכים בעדינות ומטגנים גם את הצד השני במשך כשתי דקות על להזהבה. מניחים בסיום הטיגון בצלחת.
מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קצפת אחידה. מניחים במקרר. בקערה נפרדת מערבבים יחד גבינה לבנה עם אבקת פודינג וניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים את הקצפת מהמקרר ומקפלים אותה בעדינות לתוך תערובת הגבינה ומכניסים למקרר לחצי שעה. בסיום ממלאים את הבלינצ'סים ושוב מקררים עד להגשה.
בלינצ'ס במילוי פסטו, גבינות ופלפלים קלויים
זהו מתכון שתרצו ללא ספק לשמור לחג השבועות, אך גם בשאר ימות השנה הוא יהפוך לכוכב השולחן. בלינצ'ס במילוי עשיר של ממרח פסטו, גבינות ופלפלים קלויים, שיוצרים את מנת הפתיחה או הנשנוש המושלם. בונוס נוסף של המתכון הזה הוא שאין בו גלוטן כלל. כך תכינו את המתכון הססגוני הזה:
מחממים את התנור מראש לחום גבוה. אופים את הפלפלים במשך כעשרים דקות. בסיום מכבים את התנור מבלי לפתוח את הדלת ומשאירים בתוכו את הפלפלים האפויים עד שהתנור מתקרר. בסיום מוציאים את הפלפלים, קולפים ומסננים מנוזלים.
להכנת הבלינצ'סים טורפים בקערה ביצים ושמן. בקערה נפרדת מערבבים יחד חלב, קמח טפיוקה, שקדים טחונים, קמח קוקוס ומעט מלח. מאחדים את שתי התערובות לבלילה אחידה. על גבי מחבת חמה ומשומנת יוצקים מעט מהבלילה באמצעות מצקת. מטגנים במשך כשתי דקות עד שהבלינצ'ס נעשה יציב והתחתית שלו מזהיבה. הופכים לצד השני ומטגנים במשך כדקה נוספת. בסיום מוציאים לצלחת וממשיכים כך עם שארית הבלילה.
פורסים בלינצ'ס על משטח עבודה ומורחים עליו כף פסטו וגבינה לבנה. מניחים פלפל קלוי ועליו גבינה בולגרית. סוגרים על המילוי את שולי הבצק ומגלגלים לגלילה. ממשיכים כך אם שאר הבלינצ'סים. אפשר להגיש את המנה כפי שהיא או להבריש את הבלינצ'סים בשמן ולאפות במשך כרבע שעה בתנור על חום גבוה.
מאפה בלינצ'ס תפוחי אדמה וכרוב כבוש
הינה עוד גרסה מלוחה ומפתיע לבלינצ'ס. הפעם יש לנו מאפה של ממש המתאים במיוחד ללילות חורף קרים. בתוך הבצק מסתתרים תפוחי אדמה וכרוב כבוש בליווי מגוון תבלינים ריחניים. כך תכינו את המנה החורפית והמנחמת הזו:
בסיר בינוני מניחים קוביות תפוחי אדמה ומוסיפים מלח ומים קרים. מביאים את המים לרתיחה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל במשך כרבע שעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים. בזמן בישול תפוחי האדמה ממיסים במחבת בינונית חמאה ומטגנים בצל קצוץ עד שהוא מזהיב.
מסננים את תפוחי האדמה ומועכים למחית. מוסיפים כרוב כבוש למחבת ומערבבים מעל ללהבה גבוהה, עד שהוא מתחמם. מוסיפים את הכרוב החם למחית תפוחי האדמה והבצל ומתבלים בפלפל שחור, קימל, פפריקה ומלח לפי הטעם. מערבבים הכול היטב.
משמנים תבנית עם חמאה מומסת וזורים מעליה פירורי פנקו. ממלאים עלי בלינצ'ס מוכנים ומופשרים. על כל עלה מורחים כף גדושה מתערובת תפוחי האדמה והכרוב. מקפלים את שולי הבלינצ'ס על המלית ומגלגלים לגליל. מסדרים בתבנית בשתי שורות, כאשר ישנן שתי שכבות בלינצ'סים האחת על גבי השנייה. מברישים את השכבה העליונה בחמאה.
כחצי שעה לפני ההגשה מחממים את התנור לחום גבוה ואופים את הבלינצ'סים במשך כחצי שעה, עד להזהבה. מומלץ להגיש חם.
