ביצות הפתעה
זה נכון שלרוב אנו אוכלים ביצים בארוחת הבוקר בין אם מדובר בחביתה, ביצת עין, מקושקשת או בין אם מדובר בביצה קשה. הביצה היא מרכיב שמשתלב כל כך טוב במגוון צורות בישול ומאפשרת מגוון טעמים רחב. לכן, אין סיבה שלא להתנסות במתכונים יותר מעניינים אשר משלבים ביצים. הרחיבו את האופקים הקולינריים שלכם עם המתכונים הבאים.

זהו מאכל הונגרי מסורתי, מאפה מעורר תאבון וקל עד מאוד להכנה. למעשה מדובר במאפה, המזכיר מעט פשטידה שגם הילדים בבית ייהנו מניחוח שלו. כל שצריך הוא כמה מרכיבים פשוטים ולבצע את הצעדים הבאים:
חממו מראש את התנור לחום גבוה־בינוני. מבשלים שישה תפוחי אדמה ומכינים חמש ביצים קשות. כעת מקלפים את תפוחי האדמה והביצים וחותכים לפרוסות דקות. במחבת על אש נמוכה מטגנים שני בצלים קצוצים עם שתי כפות חמאה.
משמנים תבנית בחמאה גם כן ומתחילים לסדר את המרכיבים. ראשית מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. אחר כך מוסיפים שכבה של ביצים קשות ומעליהן מפזרים בצל מטוגן. מטבלים לפי הטעם עם מלח, פלפל ופפריקה. יוצקים מעל גבינת שמנת חמוצה ושמנת לבישול. אחר כך מפזרים גבינה מגוררת. ממשיכים לסדר שכבות לפי הסדר הזה עד סוף התבנית. מכניסים לתנור לאפייה של חצי שעה עד שהמאפה מזהיב.
כמעט שבלתי אפשרי למצוא ישראלי שאינו אוהב שקשוקה, אך תמיד נחמד לרענן גם את הדברים הכי מוכרים לנו. הנה גרסה המשלבת את המאכל האהוב עם טוויסט מגניב. כך תכינו את ארוחת הבוקר הנפלאה הזו:
מקלפים שמונה עגבניות וחותכים גס. במחבת על אש גבוהה מטגנים פרוסות שום בשמן זית. מנמיכים לאש קטנה ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש. מערבבים עד שהעגבניות מתפרקות. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי יבש. אם העגבניות חמוצות ניתן להוסיף מעט סוכר. מנמיכים את האש ויוצרים שלוש גומות עבור שלוש ביצים.
מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה עד שהביצים מוכנות. בזמן הזה יוצרים גומה בתוך לחמניות־ביס כך שתיווצר סוג של קערית. כשהשקשוקה מוכנה יוצקים ביצה אחת לכל לחמנייה ומעל יוצקים את רוטב העגבניות.
אין צורך להרחיק לכת כדי לאכול ארוחת בוקר יוצאת דופן.
המתכון הזה יעניק לכם תובנות כיצד לבשל כמו שפים, ואתם תידהמו לגלות כמה קל זה
יכול להיות. כך תכינו את המנה המעולה הזו:
מחממים את התנור מראש לחום בינוני־גבוה. משמנים תבנית
מאפינס. מגרדים שני תפוחי־אדמה בינוניים וסוחטים היטב מנוזלים. מערבבים את תפוחי־האדמה
עם פתיתי גבינת מוצרלה, חלבון של ביצה אחת, כף קמח, מלח ופלפל. מוזגים את הבלילה
לתוך תבנית המאפינס ומועכים לכדי צורת קערה. אופים בתנור במשך כעשרים דקות עד
שתפוחי האדמה מזהיבים. כעת מוציאים את התבנית מהתנור, ובכל קערית תפוחי אדמה שמים
ביצה אחת. מחזירים לתנור ואופים במשך זמן קצר למספר דקות עד שהביצים עשויות לפי
טעמכם.
זהו מתכון מיוחד מאוד שדורש מעט ידע קודם בבישול ואפייה. אך אל תחששו לנסות אותו משום שהתוצאה בהחלט שווה את ההשקעה. כל פחזנית הופכת לעולם ומלואו של טעמים נפלאים. כך תעשו זאת:
מחממים את התנור לחום גבוה ומרפדים שתי תבניות עם נייר אפייה. להכנת הפחזניות: לתוך סיר בינוני מוזגים חצי כוס מים וחצי כוס חלב, מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות, סוכר ומלח. מחממים על אש בינונית עד שהנוזלים רותחים. מסירים מהאש ומוסיפים מיד קמח. טורפים במהירות עד שמתקבלת תערובת חלקה. מחזירים לאש וממשיכים לערבב. לאחר כשתי דקות מסירים מהאש שוב ומניחים לתערובת להצטנן. מוסיפים ארבע ביצים טרופות אחת בכל פעם.
את הבצק מכניסים לתוך שקית זילוף ומזלפים מעל לנייר האפייה פחזניות עגולות. יש להשאיר רווח גדול בין הפחזניות שכן הן יתפחו. מעל בוזקים גבינה מגוררת ומכניסים לתנור למשך חמש דקות. פותחים מעט את התנור וממשיכים לאפות עוד רבע שעה.
להכנת המלית יש לקצוץ ביצים קשות ולערבב עם קוביות חצילים. מוסיפים מלפפונים חמוצים, כף חומץ, פטרוזיליה, שום, מיונז, מלח ופלפל. עושים חתך באמצע הפחזניות ולתוכן מכניסים כף גדושה של תערובת וסוגרים בחזרה.
