ביס של שוקולד – קינוחי שוקולד קטנים
אם אתם והשוקולד הוא סיפור אהבה למרחקים ארוכים, אם אתם מצהירים בכל הזדמנות ש"שוקולד זה החיים" וגם טורחים לגבות את ההצהרה הזו במתכונים עמוסים שוקולדיות מתוקה – הגעתם למקום הנכון! כידוע, דברים טובים באמת מגיעים באריזות קטנות. לפיכך התכנסנו כאן כדי להעניק לכם את המתוק-המתוק הזה בביסים קטנים ומענגים, כולם על טהרת השוקולד. החל בכדורי שוקולד קלאסיים וכלה בבייגלה שוקולד עם מלח ים, הינה כמה מתכונים לקינוחי שוקולד קטנים שתרצו לרוץ וליישם מיד במטבח!

כדורי שוקולד
אי אפשר באמת לדבר על קינוחי שוקולד קטנים מבלי להזכיר את ידידינו משכבר הימים – כדורי השוקולד. זה מתכון שכיף להכין עם ילדים והכי כיף ליצור לו שילובים מקוריים, דוגמת תוספת של אגוזים מסוגים שונים, טעמי מנטה מרעננים או כל תוספת אחרת שתהפוך את כדורי השוקולד ממתכון קלאסי למתכון עם טוויסט מקורי שלכם.
לצורך הכנתם בגרסה הבסיסית והאהובה, נמיס במיקרוגל קוביות שוקולד וחמאה עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה נפרדת נערבב חלב, אבקת קקאו וסוכר עד להמסה מלאה ונערבב עם תערובת השוקולד החמאתית. כעת נעבור לביסקוויטים. נכתוש אותם היטב עד לקבלת מרקם פירורי ונוסיף אותם לתערובת השוקולד. ניצור כדורים קטנים, נטבול בקוקוס, בסוכריות צבעוניות, באגוזים או בכל תוספת אחרת שתחפצו ונצנן במקרר למשך שלוש שעות לפני ההגשה.
בראוניז
ומקלאסיקה אחת לקלאסיקה נוספת ואהובה לא פחות – בראוניז! זהו קינוח שוקולדי להפליא, שניתן (ואף רצוי) לחתוך לקוביות קטנות כדי ליהנות ממנו אפילו יותר. להכנת בראוניז קלאסיים, נתחיל בקיצוץ שוקולד, הוספת חמאה והמסתם יחד בשיטת בן מארי או במיקרוגל. נוסיף סוכר, נערבב היטב ונטרוף פנימה ביצים. נוסיף קמח ומלח ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה והתערובת שלנו מוכנה להיכנס לתנור. 20–25 דקות לאחר מכן צפויה לכם התענגות שוקולדית מופלאה!
מרנג אספרסו שוקולד צ'יפס
השילוב בין האספרסו לשוקולד המריר הופך את הקינוח המרנגי הזה לאחד התענוגות המשובחים שיש. להכנת מרנג איכותי כדאי להשתמש במיקסר, שכן פעולת החלבונים המהירה הכרחית למרקם הדרוש. מתחילים בהקצפת חלבונים עם קרם טרטר (להשיג בחנויות אפייה מתמחות) ומוסיפים סוכר בהדרגה, עד לקבלת תערובת מבריקה וחלקה. מוסיפים שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ ומעט מלח. מנפים פנימה אבקת קקאו ואבקת אספרסו ומקפלים פעמיים או שלוש עד לאיחוד. לאחר מכן, מעבירים את התערובת לתבנית בשכבה חלקה או מניחים בעדינות עיגולים קטנים בתוך עטרות נייר. אופים כשעה ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.
חטיפי שוקולד חמאתיים עם מסקרפונה
די במילה "מסקרפונה" לבדה כדי לגרות את בלוטות הטעם שלנו ולייצר אווירה של חגיגה חלבית נהדרת. שלבו את הגבינה הקטיפתית עם שוקולד משובח ותקבלו מסיבה של ממש!
את חטיפי השוקולד האלו מכינים בתבניות מאפינס. מתחילים בהקצפת שמנת עם קפה ותמצית וניל. בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח. בקערה שלישית, באמצעות מיקסר ידני, מקציפים סוכר ושמן עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים ביצה וטורפים פנימה את החומרים היבשים ולאחר מכן את תערובת השמנת, בהדרגה. יוצקים לתבניות המאפינס ואופים כ-10 דקות. מקררים במשך מספר דקות במקרר ומצננים בטמפרטורת החדר. ממשיכים להכנת הציפוי. בקערה גדולה מקציפים מסקרפונה, שמנת, סוכר, וניל, אספרסו ומלח עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מורחים את מלית המסקרפונה בחלקן החיצוני של מחצית מהעוגות ולוחצים את העוגות שאינן מצופות מעליהן. טובלים חצי מכל עוגה בתערובת השוקולד המומס ומצפים בפיסות שוקולד קטנטנות. מקררים ומגישים.
בייגלה שוקולד עם מלח ים
שלא תטעו: לא מדובר כאן בבייגלה פשוטים המצופים בשוקולד, זהו אחד הפינוקים הכיפיים, הטעימים והמשובחים שיש, עם טוויסט של מלח ים שהופך את כל החגיגה השוקולדית למשובחת הרבה יותר.
מתחילים בטחינת בייגלה לאבקה דקה במעבד מזון וניפוי לקערה. בקערה נוספת ממיסים שוקולד לבן (אפשר גם שוקולד חלב קלאסי או שוקולד מריר, לבחירתכם) ומוסיפים אל תערובת השוקולד את הבייגלה הטחון. מצננים מעט במקרר ומעבירים לשקית זילוף עם קצה עגול.
באמצעות שקית הזילוף, יוצרים צורות קטנות של בייגלה או כל צורה אחרת שאתם אוהבים ומצננים במקרר. בינתיים, ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה. מקררים מעט ומצפים את הבייגלה המצוננים בתערובת השוקולד. זורים מלח ים בנדיבות ומניחים להצטננות בטמפרטורת החדר, כ-20 דקות.
