המדריך המלא לעוגה הבחושה - תוכן קולינרי | השף הלבן

בין מרקם אוורירי לטעם עשיר – בואו נכיר את העוגה הבחושה

הן סופר קלות להכנה, אווריריות, מתאימות לאירוע חגיגי או "סתם" ליד הקפה ואפשר לרקוח מהבלילה היחסית בסיסית שלהן אינספור מתכונים עם טעמים מושלמים – מי אתן, עוגות בחושות? ולמה אנחנו כל כך נהנים להתענג עליכן? רגע לפני שאתם שוברים עוד ביצה לעוגה הבאה, בואו להתיידד עם עולם העוגות הבחושות ולקבל טיפים שיהפכו את המתכון הבא שלכם למושלם במיוחד!

מאת: עורך השף הלבן
עוגה בחושה השף הלבן

רוצים עוגה אוורירית? הפסיקו לערבב

בניגוד לבצק הדורש לישה ממושכת לאיחוד כל החומרים, בעוגות בחושות הרציונל הוא בדיוק הפוך – ככל שתערבבו את חומרי הבלילה פחות, כך העוגה תהיה אוורירית יותר. אז איך זה עובד בפועל? התחילו להוסיף את החומרים לפי סדר המתכון, ולבסוף הוסיפו את הקמח. למה זה חשוב? כי בעוד שבחלק מהמתכונים חשוב להקציף את הביצים והסוכר ממושכות (יחסית), כשהקמח מצטרף לחגיגה המתוקה הוא זקוק לערבוב קל בלבד. אם לא תקפידו על זה, אתם עלולים לקבל עוגה במרקם דחוס ולא אוורירי, כיוון שרשת הגלוטן ממשיכה להתפתח ככל שנערבב את הבלילה יותר.

חממו את התנור מראש – ואל תשתהו

עוגות בחושות דורשות מעט מאוד תנאים כדי להצליח, אך אחד המרכזיים שבהם נוגע לטיימינג שבו אתם מכניסים אותן לתנור: מיד בתום ההכנה, ורק לתנור שהגיע לטמפרטורה הרצויה. בניגוד לעוגות שמרים, שם השמרים החביבים צריכים להתפתח כדי להתפיח את הבצק, החומרים בהם אנו משתמשים להתפחה בעוגות בחושות הם סודה לשתייה או אבקת אפייה – ושני אלה מגיבים מיד כשהם מגיעים במגע עם נוזלים, זאת אומרת – מיד כשאתם מסיימים לערבב את הבלילה, חומר ההתפחה כבר מתחיל לעבוד. אם העוגה תשתהה לפני הכניסה לתנור, חומר ההתפחה יאבד מיעילותו והעוגה לא "תעלה יפה". בנוסף, חשוב מאוד לחמם את התנור מראש ולהכניס את העוגה רק כשהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה.

מהי הטמפרטורה הרצויה? מכיוון שכל תנור מגיב אחרת, חשוב לערוך ניסויים כדי להבין מהו החום הרצוי בתנור שלכם. אתם לא רוצים שהקרום החיצוני של העוגה יאפה בעוד שהפנים יישאר נוזלי, ואתם גם לא רוצים שהעוגה תעלה במהירות ותצנח. אם אתם יודעים שהתנור שלכם עוצמתי מאוד או לחילופין חלש, התאימו את המתכון אליו והכי חשוב: אל תתפתו לאפות בחום גבוה מדי כדי "לקצר תהליכים" – לרוב העוגה פשוט לא תאפה מספיק או לא בצורה אחידה. הכלל הזה נכון בכל סוגי העוגות אך בעוגות בחושות במיוחד, כיוון שהן נוזליות מאוד כשנכנסות לתנור.

שמן וקמח – לא רק בבלילה

כדי שהעוגה לא תצנח באמצע האפייה או לא תתפח כלל (כן, זה קורה), חשוב לשמן את התבנית לפני שאתם מוסיפים אליה את הבלילה. מיטיבי הלכת יוסיפו גם שכבת קמח לאחר השימון, מה שיהפוך את המרקם שלה למושלם באמת, ויבטיח (יחד עם יתר הטיפים שחלקנו כאן) שהעוגה תאפה בצורה אחידה.

רוצים לשדרג עם תוספות? עשו זאת בחכמה

עוגה בחושה עם צ'אנקים של שוקולד זה וואו ולהוסיף פקאנים לעוגת הבננות זה בהחלט רעיון טוב – אך מתי כדאי לצרף את החברים החדשים לבלילה? הכלל הוא כזה: כדי שהתוספות לא ישקעו בתחתית התבנית, לא יתאחדו בצורה הרמונית או ישרפו, הוסיפו אותם לבלילת החומרים היבשים של העוגה, ולא בסוף ההכנה, כשהבלילה כבר התאחדה עם החומרים הרטובים.

קדימה, בואו למטבח!

וכעת, אחרי שאנחנו מומחים מדופלמים בהכנת עוגות בחושות וכשכל בלוטות הטעם נפתחו לנו, הנה כמה רעיונות מעולים לעוגה הבאה שלכם. מחפשים מתכון לעוגת שוקולד, אבל רוצים להכין עוגה קצת אחרת? הוסיפו לאחר האפייה שכבת גנאש שוקולד רכה ולוהטת, וקשטו עם פלחי תות אדומים. רוצים עוגה שגם הגדולים וגם הקטנים יזללו? חפשו מתכון לעוגת מייפל מנצחת. מעוניינים להוסיף טאצ' של בריאות לעוגה שלכם? עוגת גזר ועוגת בננות – ולא רק בחורף – הן הפתרון המושלם! לא מוותרים על פינוק ליד הקפה? הכינו עוגת קינמון וקפה, שני טעמים שפשוט משלימים אחד את השני, ועם שברי פקאנים או שכבת קראמבל פקאן בחלקה העליון יהיו שידוך משמיים!

לא בטוחים כיצד לאפות את העוגה או האם המתכון מתאים לכם? הכלל החשוב ביותר הוא לא להתפתות לשנות את מרכיביו. אל תפחיתו מכמות הסוכר, אל תפחיתו דבש או מייפל בממתיקים אחרים ואל תקצרו את זמן האפייה – עוגה בחושה אמנם נראית פשוטה להכנה, אך היא כזו רק בזכות מעקב אחר מתכונים מצוינים וכמה כללי אצבע חשובים. תיהנו!

עוגה בחושה השף הלבן

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.