מתכונים לעוגות מהירות וטעימות – תוכן קולינרי | השף הלבן

באפס מאמץ – מתכונים לעוגות מהירות וסופר טעימות

לא כל עוגה מצריכה מספר שלבים של הכנה, לא כל עוגה צריכה כמות של חומרים אדירה ולא כל עוגה צריכה להיות מוכנה כמה ימים מראש כדי שתתייצב או תתגבש או תספוג טעמים. ישנן עוגות בעלות טעמים נפלאים שאפר להכין ממש בכמה רגעים. עוגות שממלאות את הבית בריח משכר, עוגות נימוחות בפה שכיף לטבול בכוס הקפה, עוגות לכל מצב ושעה ביום. לכבוד כל מי שאוהב לאפות צ'יק צ'ק, הכנו רשימת עוגות שאפשר להכין באפס מאמץ.

מאת: עורך השף הלבן
באפס מאמץ - מתכונים לעוגות מהירות וסופר טעימות

 1,2,3 צאו לדרך 


כמה פעמים קרה שהפתיעו אתכם כך לפתע אורחים? פתאום קיבלתם טלפון שההורים שלכם בדרך ועושים הפתעה לנכדים? השכנה מלמעלה קפצה לכוס קפה אחר הצוהריים,  החלטתם לארגן אירוע משפחתי קטן ספונטני ואתם זקוקים למשהו טעים במיוחד כדי לארח את כולם.  

אין צורך להילחץ, לפניכם פתרון קליל וטעים, הכנת עוגות בחושות בשלוף, שיבטיחו לכם קינוח נהדר לצד כוס שתייה חמה שתוכלו להגיש כשהאורחים הספונטניים שלכם ידפקו בדלת.  


עוגה בחושה עם תפוחים  


בכל בית תמצאו תפוחים בכל ימות השנה, צהובים, אדומים וירוקים, תפוחים הם פרי נהדר שכיף לאכול סתם כך או לאפות בתוך עוגה. בעוגה בחושה אין צורך בהפרדת הביצים, לא צריך להתפיח שמרים, ובוודאי שלא לשבור את הראש עם עוגה בכמה חלקים. כל שאתם צריכים הוא קערה גדולה ובה מספר רכיבים פשוטים לבחישה: קמח, אבקת אפייה, סוכר, ביצים, חמאה או שמן ותמצית וניל.  

את המרכיבים הללו יש לבחוש לכדי בלילה אחידה ולתוכה להכניס מספר תפוחים ירוקים מסוג גרנד סמית, לאחר שקילפתם וחתכתם אותם לפרוסות דקיקות. את התערובת העבירו אל תבנית אפייה, ואת הפרוסות הדקיקות הכניסו פנימה לתוכה. בזקו למעלה מעט קינמון, שכן השידוך בין קינמון לתפוחים הוא השידוך המושלם. הכניסו לתנור לאפייה כ-40 דקות על חום בינוני.  


בחושה מטחינה עם סילאן


טחינה היא אחד המזונות הבריאים ביותר, לרוב ניתקל בה דווקא כתוספת למאכלים כמו פלאפל, שווארמה או סלט ירקות חתוך דק. אך הטחינה היא מרכיב נהדר שאפשר להכין ממנו עוגה מהממת בעלת ערך תזונתי. להכנתה נכניס לקערה סוכר חום ולבן, סילאן, שמן, קמח, ביצים, טחינה גולמית קינמון. אם אתם רוצים לשדרג את טעמה תוכלו להוסיף גם אגוזי מלך קצוצים, נטיפי שוקולד, צימוקים לבנים או שחורים, שערות חלבה ותוספות נוספות. טיפ מומלץ להשבחת הטעמים הוא פיזור של שומשום בתחתית התבנית ורק לאחר מכן לשפוך אליה את תערובת העוגה. כך בסיום האפייה שלה, תוכלו להפוך אותה ולקבל עוגה מקושטת לתפארת.  


עוגת בננות ושוקולד צ'יפס נימוחה 


את המתכון הזה כדאי לשמור לימים שבהם אתם לא בדיאטה ואין לכם שום רגשות אשם עם אכילה של עוגה שלמה לבדכם. עוגת בננות רכה ועסיסית משולבת עם שוקולד היא ה- עוגה בה' הידיעה. אז הכינו את המזלג און הכפית, מכנסיים עם גומי ומפית והתכוננו להתפוצצות של טעמים. ראשית יש למעוך כמה בננות ולהוסיף אל הקערה קמח, שמן, סוכר, ביצים ושוקולד צ'יפס קצוץ דק. ערבבו היטב, העבירו לתבנית אינגליש קייק ותנו לקסם לקרות. תוך חצי שעה בערך יתפשט בביתכם ריח מתוק של שוקולד ובננות שיסיח את דעתכם מכל פעולה שבה עסקתם. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, הניחו לה להתקרר מעט ובזקו מעליה אבקת סוכר. בתאבון!  


בחושה שוקולד הכי קלה, הכי טעימה  


עוגת שוקולד, בפרט כזו של הילדים היא תמיד עוגה פשוטה ותמיד טעימה. אז הינה לכם ההזדמנות להכין אותה גם בלי מסיבת יומולדת בגן, ובלי חגיגה נחמדת. רק אירוח של אורחים לצד עוגת שוקולד חמה ונימוחה. כך תכינו אותה: ערבבו בקערה אחת את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, שוקולית, סוכר וסוכר וניל. בקערה השנייה ערבבו את החומרים הרטובים: ביצים, שמן ושמנת מתוקה או מיץ תפוזים לגרסת הפרווה. לאחר שערבבתם היטב את כל המרכיבים בשתי הקערות העבירו את הרטובים אל קערת היבשים ואחדו אותם יחד עד לבלילה חלקה. העבירו את הבלילה לתבנית משומנת ואפו כארבעים דקות בחום בינוני. אחרי האפייה צפו אותה בגנאש שוקולד חם שיחלחל פנימה ויהפוך אותה לרכה עוד יותר. אפשר להגיש אותה חמה ואפשר להגיש אותה לאחר שהצטננה. כך או כך היא תהיה עסיסית ומלאת שוקולד בדיוק כמו שאתם אוהבים. ואם אתם רוצים רק קצת שוקולד, תמיד תוכלו להכין עוגת שיש. 

 

באפס מאמץ - מתכונים לעוגות מהירות וסופר טעימות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.