ארוחת פנקייק – ולא צריך יותר
אומנם פנקייק נתפש פעמים רבות כקינוח בלבד אך אין הדבר נכון. מהפנקייק ניתן להכין ארוחה שלמה שלא מביישת שום ארוחת בופה עשירה בכל טוב. הנה איך תעשו זאת בהצלחה יתרה.

מי שרוצה לאכול את הפנקייק שלו לצד תוספות מתוקות בריאות יכול להכין צלחת של פירות העונה: בננות, תותים, אגסים, תפוחים, ענבים וכל פרי נוסף שאהוב עליכם.
כדי ליצור ארוחת פנקייק יש תחילה להכין את כוכב הארוחה הלוא הוא הפנקייק. המתכון לפנקייק הבא יבטיח לכם פנקייק מתוק, רך וטעים. להכנתו נזדקק לקמח, אבקת אפיה, סוכר, ביצה אחת, חלב 3%, שמן ותמצית וניל.
אופן ההכנה שלו פשוט וקל, תחילה נפו את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך קערה והוסיפו הסוכר. בקערה נפרדת טורפים את הביצה ואליה יש להוסיף חלב, שמן ואת תמצית הווניל. ערבבו היטב. אחדו את שתי הקערות והוסיפו את קערת הרכיבים הרטובים לקערת הרכיבים היבשים ובחשו בכף עץ מעט ובזהירות. יש להשגיח לא לערבב יתר על המידה ורק עד שמתקבלת תערובת סמיכה. כעת, שמנו מחבת עם מעט חמאה וחממו אותה לחום בינוני־גבוה. שפכו מעט מתערובת הפנקייק וכאשר תבחינו בבועות קטנות הנוצרות על גבי הפנקייק הפכו אותו על צידו השני. המשיכו לטגן עד שיקבל גוון זהוב משני צידו.
אם ברצונכם להכין את הגרסה המלוחה, השמיטו את הסוכר ותמצית הווניל והוסיפו לו רוויון במקום חלב.
לחובבי הטעם המתוק והסוכר נמליץ על הכנת שולחן מתוק במיוחד. על שולחנכם הכינו את סירופ המייפל המזוהה עם הפנקייק המתוק. לצידו הניחו סירופ שוקולד ואבקת סוכר. כמובן שאפשר לשלב גם קוביית חמאה אשר תימס על ערמת הפנקייקים היפה, הגבוהה והחמה שלכם ורק אז לשלב עימו את הרטבים הנוספים. לאוהבי השחיתות תוכלו להמיס שוקולד חלב רגיל או מריר עם שמנת מתוקה וליצור גנאש שחיתותי במיוחד או להמיס שוקולד לבן עם מעט שמן במיקרוגל.
ריבות, קונפיטורות, דבש וסילאן הם תוספות מתוקות אשר יחמיאו לפנקייק לא פחות. אם אתם רוצים לשדרג ולהפתיע הכינו ריבות משלכם עם טוויסט מיוחד כמו ריבת עגבניות שרי עם הל, ריבת פינה קולדה ואפילו ריבת שוקולד ופטל הנה מתכון לריבה זו: פטל, סוכר, מיץ לימון ושוקולד מריר.
אופן הכנת הריבה: פתחו את שקית הפטל הקפוא לאחר שהפשרתם אותה, לאחר מכן סננו את הנוזלים והניחו את הפטל בסיר נירוסטה כדי לשמר את טעמה של הריבה. כעת, הוסיפו את הסוכר ומיץ הלימון לסיר והרתיחו. חשוב לבחוש כל העת. כאשר הריבה רותחת כבר חמש דקות הוסיפו לתוכה את השוקולד המריר וערבבו עד שימס לגמרי. המשיכו לערבב עד קבלת תערובת שמתעבה, (כחמש דקות נוספות) והסירו מהאש.
מי שאינו אוהב את הגרסה המתוקה ומעדיף דווקא את המלוחה יכול לשלב לצד הפנקייק גבינות שונות החל מגבינות קשות ומלוחות כמו בולגרית, קשקבל, צהובה, גאודה ועוד, וכלה בגבינות רכות כגון: גבינת שמנת רגילה או עם תוספות (זיתים/ שום־שמיר), גבינת עיזים נימוחה, ברי, קממבר ועוד.
לצידן תוכלו להכין סלטים חיים כגון כרוב אדום במיונז, סלט ביצים עם אפונה גזר ותפוחי אדמה, סלט ירקות מתובל בשמן זית, מיץ לימון ומלח, סלט חסות ועלי בייבי ברוטב הדרים וגרגירי רימון ועוד שילובים נפלאים של סלטים כמו סלט קיסר המתלווה באופן מושלם אל הפנקייק המלוח שלכם. הכנתו אומנם בכמה שלבים אך הוא לגמרי שווה את ההכנה. לסלט עצמו נזדקק ללבבות חסה, פרמזן וביצים. לקרוטונים: פרוסות חלה או לחם חתוכות לקוביות אחידות, שמן זית, שיני שום כתושות ואורגנו. להכנת הרוטב: פילטים של אנשובי, חרדל דיז'ון גרגירים, שן שום, מיץ מלימון טרי, פרמזן מגורר דק, מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית עדין וחלמון או כף מיונז (לא חובה(.
ראשית נכין את הקרוטונים. חממו מראש תנור ל-190 מעלות. כעת, בקערה גדולה הניחו את קוביות הלחם וזלפו עליהן שמן זית, הוסיפו את השום והאורגנו וערבבו היטב. העבירו אותם לתבנית מרופדת ואפו כרבע שעה או עד שיזהיבו.
להכנתו של הרוטב נכניס את כל רכיביו חוץ משמן הזית למעבד מזון ונערבל עד קבלת מרקם אחיד. הוסיפו זרזיף שמן עדין תוך כדי ערבול, במטרה לקבל מרקם קרמי. טעמו ותקנו תיבול לפי הצורך.
בקערת הגשה גדולה ויפה הניחו את עלי החסה, שפכו עליהם את הרוטב וערבבו היטב. פזרו את הקרוטונים, בזקו מעל את פתיתי הפרמזן ואת הביצים והגישו.
