ארוחת ערב רומנטית לשניים – איך תעשו זאת נכון?
בין אם אתם זוג צעיר באחד הדייטים הראשונים ובין אם אתם זוג ותיק של כמה עשרות שנים, ארוחה זוגית היא הבילוי הרומנטי האולטימטיבי. אור נרות, מוזיקה נעימה, רק שניכם והמנות שאותן הכנתם מראש. כדי לנצל את זמן האיכות הזה בצורה הטובה ביותר ולהרוויח גם ארוחה נהדרת, לפניכם כמה רעיונות לארוחה נפלאה שתשאיר לכם טעם של עוד.

מרק בצל צרפתי משגע
ארוחת הערב יכולה להתחיל במרק עשיר בטעמים ובעל ניחוח צרפתי משכר. היין הלבן במרק אומנם אינו מורגש בטעם, אך אפשר ללוות את המנה עם כוס יין צונן שישלים את טעמי המרק. מתחילים בפריסת כמה בצלים גדולים, כדאי שתהיה כמות גדולה של בצלים כדי להעניק למרק עומק של טעמים. ממיסים חמאה בסיר גדול, מוסיפים לה את הבצלים, ומטגנים עד שיתרככו ויזהיבו, עשרים דקות לפחות. מוסיפים קמח, יין לבן וציר מרק ירקות ומטבלים באגוז מוסקט, מעט סוכר, מלח ופלפל. מחכים שהמרק ירתח, מנמיכים את החום וממשיכים בבישול עוד חצי שעה עם מכסה סגור.
בינתיים מכינים טוסטונים להגשה בתוך המרק. חותכים בגט לפרוסות מאורכות, מורחים עליו מעט חמאה ומפזרים גבינה צהובה מגורדת. אופים כעשר דקות בתנור עד שהגבינה מתחילה להזהיב בקצוות.
סלמון – המנה המושלמת
הדג המושלם כמעט לכל ארוחה הוא הסלמון הוורדרד, העסיסי והנפלא. הוא סופג אליו כמעט כל טעם שתשלבו בו וניתן להכין אותו בטיגון, באפייה, על הגריל, עם פסטה, בתוך מאפה או בעשרות דרכים אחרות. לארוחה רומנטית תרצו בוודאי להכין מנה אלגנטית ומיוחדת וסלמון עם ציפוי שקדים בשילוב טעמי חרדל ודבש יכול לענות בדיוק להגדרה זו.
בוחרים שתי חתיכות רחבות של פילה סלמון ומשרים אותן במרינדת הטעמים המוכנה מראש. להכנת המרינדה מערבבים בקערה שמן זית, חרדל גרגרים, דבש ומלח. לאחר השריה של שעה בערך מצפים את פרוסות הדג בפרוסות שקדים מולבנים ומעבירים לתבנית אפייה משומנת.
הכנתו של הדג אינו אורכת יותר מרבע שעה ולכן כדאי להכניסו לתנור רק בעת שאוכלים את המנה הראשונה, כדי שלא יתייבש.
תוספת מושחתת – תפוח אדמה מוקרם
לצד הדג, אפשר לבחור במנת תפוחי אדמה, אפויים, נימוחים, מוקרמים ומושחתים ביותר. מערבבים את רוטב השמנת בקערה – שמנת מתוקה, כמה כפיות שום כתוש, חרדל גרגרים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל, עד שלא נשארים גושים והרוטב חלק. קולפים כמה תפוחי אדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות. ניתן להשתמש במנדולינה. את פרוסות תפוחי האדמה מעבירים לתבנית פיירקס ועליהם יוצקים את רוטב השמנת. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת, מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך שעה בערך, עד שתפוחי האדמה מתרככים. בשלב הזה מורידים את נייר האפייה ומשאירים בתנור עוד כמה דקות עד שמתקבל מעטה קראנצ'י.
מוס שוקולד מוקצף לקינוח
ארוחה מושלמת, איכותית ומושקעת, חייבת להסתיים בקינוח בעל ערך דומה לשאר המנות. משמעות הדבר הוא קינוח מושחת, טעים וכזה השמור רק לאירועים מיוחדים. כוסיות אישיות של מוס שוקולד מוקצף, אוורירי וחלומי היא המתבקשת בארוחה זו.
מפרידים את חלמוני הביצה ומוסיפים להם חלב רותח שהתבשל בסיר על הכיריים. טורפים אותם מהר כדי שלא יתקשו לחביתה ומעבירים אותם דרך מסננת לקערה נוספת שבה מונחות קוביות שוקולד מריר איכותי. נותנים לשוקולד להימס כמה דקות ואז מערבבים את התערובת.
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים. ראשית עם מעט מלח, וכאשר מתחיל להיווצר קצף, מוסיפים סוכר. את הקצף הלבן, היפה והמבריק מעבירים לקערה אחרת. לפני ששוטפים את קערת המיקסר מקציפים בה גם שמנת מתוקה עד שהיא מסמיכה מעט. וכעת ניתן לגשת למלאכת הערבוב של כל החומרים יחד. מעבירים את השמנת המתוקה הסמיכה לתערובת השוקולד ומקפלים לאט, אחר־כך את קצף החלבונים ולבסוף מעט ברנדי. מעבירים את התערובת לכוסיות אישיות ומכניסים למקרר לכמה שעות, עד שיוגשו בסוף הארוחה בתוספת קצפת מוכנה ופרוסות תותים.
זמן איכות זוגי הוא חובה. הוא מטעין מצברים, מחדש את הקשר, מאפשר בריחה מדאגות היום יום והוא מאפשר לכם לראות את בן או בת זוגכם באור אחר – אור נרות עדין ורך. לא תמיד יציאה מהבית היא בעדיפות ראשונה לדייט זוגי, ובהחלט ניתן להעביר אותו גם בסלון הביתי באווירה נינוחה, בלי צורך להשאיר טיפ למלצרית ובליווי יין איכותי מפנק.
