ארוחות מזינות שלא מוותרות על הטעם
פעם, לפני שנים רבות, כשעוד היינו ילדים, לא הייתה מודעות רבה לנושא התזונה, הסוכרים, האוכל המעובד, השומן הרווי ולעוד דברים רבים. כיום המצב הוא שונה. אנו יודעים ומכירים בנזקים שמכיל אוכל שאינו מזין. אבל מה עושים עם הפיתוי? הרי הג'אנק פוד הוא כל כך טעים. ובכן, במיוחד לשם כך הכנו לכם מאמר שיעורר את כל בלוטות הטעם שלכם ויגרום לכם להבין שמזין הוא גם טעים! בואו נצא לדרך.

לא רק פחמימה
פסטה נחשבת פעמים רבות לפחמימה ריקה – משמעותה היא שהיא מלאת סוכרים ואינה משביעה במיוחד. אך, אם נכין אותה עם התוספות הנכונות היא בפירוש לא רק פחמימה אלא נחשבת כמנה בריאה ומזינה וכמובן משביעה. נמליץ לכם לשלב את הפסטה עם ראגו בשר מצוין אשר יהפוך את הארוחה שלכם לשילוב של פחמימה וחלבון – מנה מצוינת לשעת הצוהריים או לחילופין תוכלו להכין אותה משולבת עם ירקות כמו עגבניות שרי, חצילים, קישואים, כרובית, ברוקולי והיד עוד נטויה והרשימה עוד ארוכה. מנת פסטה משולב עם ירקות כאלו היא מנה עשירה, מלאה בסיבים והיא מצוינת ובריאה במיוחד.
מה זה לבן, אדום וירוק?
ניחשתם נכון, מדובר במאכל הלאומי של ארץ המגף – הפיצה! אז איך בכל זאת ניתן להפוך פיצה למאכל מזין? ובכן הסוד טמון בחומרי הגלם שלכם. מתכון לפיצה מזינה יכלול שימוש בקמח מלא למשל, או קמח כוסמין ולא בקמח לבן רגיל. אז נכון שזה כבר לא יהיה "לבן" אלא חום, אבל מה זה צבע במשוואת הבריאות שלנו? את ה"אדום", הלוא הוא הרוטב, תוכלו להכין את מעגבניות טריות בעצמכם ובכך לשלוט אילו חומרים נמצאים ברוטב, המינון שלהם, כמות הסוכר שיהיה בו לנטרול החמיצות של העגבניות וכמובן שהרוטב שלכם לא יכיל גרם של חומרים משמרים. על כל אלו תוכלו לשים גבינה צהובה בעלת אחוזי שומן נמוכים ובכך להבטיח שהפיצה שלכם תהיה גם מזינה וגם דלת קלוריות, אבל אם בטעם עסקינן והחלטתם להתפנק תמיד תוכלו לעטוף אותה במוצרלה בעלת אחוזי שומן גבוהים ולהעניק לה את המתיחה של הגבינה שהיא הכי כיפית והכי מאפיינת פיצה. ומה זה ירוק אתם שואלים? אלו עלי הבזיליקום הטריים שתפזרו מעל לגבינה שלכם רגע לפני שתשלחו את הפיצה הנפלאה שלכם לחום של 250 מעלות לכמה דקות בודדות של אפייה.
תנו לי מהכתום הכתום הזה
מרק כתום נחשב לאחד המרקים המזינים ביותר שיש. המרק הנהדר הזה מציע לכם מגוון אפשרויות של שילוב בין ירקות כתומים אשר לכל אחד מהם תפקיד חשוב ומזין במיוחד עבור הגוף שלנו. הבסיס שקיים ברוב המרקים הכתומים הוא גזר, בצל יבש ובטטה. אליהם תוכלו לצוות דלעת נהדרת או עדשים כתומות וליהנות ממרק מצוין, משביע ומזין במיוחד. תבלו אותו היטב להעמקת הטעמים המתקתקים של הירקות הללו והגישו אותו חם.
אומגה 3 היא הכרחית
כל אדם יודע שמנת דגים היא מנה מזינה ומצוינת עבור הגוף שלנו. הדג נחשב מנה קלילה שאינה מעמיסה על הקיבה ויחד עם זאת מכילה הכול. זו מנת חלבון עשירה באומגה 3 ורכיבים נוספים אשר עושים לנו פלאים. אחד הדגים המומלצים ביותר להכנה כמנה מזינה הוא סלמון בתנור. מעבר לטעמו המצוין של הדג הזה, הוא מלא בשומן ולכן אינו זקוק לתיבול רב כלל. למעשה, אפילו בגרסה הפשוטה ביותר שלו תוכלו ליהנות ממנו עד מאוד – מעט שמן זית, מלח, פלפל גרוס ותימין והדג שלכם יהיה טעים להפליא. כמובן שאם אתם רוצים לשדרג את המנה תוכלו תמיד לתבל אותו בסגנון אסייתי עם רוטב טריאקי, או בסגנון מתקתק עם דבש וחרדל אולי לפנק אותו עם ציפוי של פירורי לחם או אולי דווקא עם שכבה נדיבה של פסטו ירוק ושום שיעשו לו רק טוב.
ירקות בחמישה צבעים ויותר
חשיבותם של הירקות היא הכרחית כדי לתחזק גוף בריא וארוחה מזינה. חשוב כדי לשמור על מנות קטנות ומאוזנות ולהוסיף אליהן ירקות. תוכלו להוסיף ירקות טריים עם מעט שמן זית. מיץ לימון טרי ומלח או להכין אנטיפסטי קלוי וטעים ממספר ירקות ולהוסיף אותם לצד מנות חלבון שונות כגון – דגים, בשר ועופות. העיקר שתקפידו לשלב אותם בכל ארוחה ובמינון הנכון.
