ארבע מנות עיקריות לחג השבועות
בואו נערוך בחינה זריזה: האם פיצה נחשבת למנה עיקרית, ראשונה או פינוק שאינו נכלל במניין המנות? ומה עם סלט טוב, האם הוא יכול להיחשב כמנה עיקרית? בארוחה בשרית הכללים פשוטים: מנת החלבון המוגשת לשולחן היא גם המנה העיקרית, כמו פרגיות, צלי בשר או קציצות טעימות – אך מה קורה בארוחה חלבית? לקראת חג השבועות, לבשנו מדי בלש ויצאנו לחקור אחר המנות העיקריות של שולחן החג. ספוילר: הן מככבות בשולחן שלכם מדי שנה. הנה הם לפניכם!

-
הוסיפו גבינות ויש לכם מנה מנצחת: פשטידה
פשטידות לחג השבועות נשמעות לכם כמו מנת צד לא מחייבת? כזו שמגישים כי צריך גם ירק בכל זאת בין כל חגיגת הגבינה הזו? יש לנו חדשות משמחות בשבילכם: פשטידה יכולה להפוך למנה עיקרית, בקלות!
מבחינת המרכיבים, רוב הפשטידות מכילות שילוב של ירקות, קמח וביצים, כך שכבר מסתתרת כאן מנה מאוזנת ומלאה לגמרי מבחינה תזונתית. כדי להעשיר אותה עוד יותר ולתרום לעושר הטעמים הוסיפו גבינות שאתם אוהבים: גבינות עזים, גאודה או מוצרלה, וגם גבינות מלוחות ישתלבו נהדר, כמו גבינה צפתית, פטה או חמד.
-
כאן אין בכלל ספק: דגים
הכי עיקרית שאפשר והכי טעימה שיש: מנת הדגים בשולחן החג נולדה כדי לגנוב את ההצגה הקולינרית, והבונוס הוא שאפילו לא צריך להתאמץ מדי כדי ליהנות ממנה מנצחת ובריאה להפליא. תוכלו לבחור באפשרות הקלסית ולאפות דג עם שמן זית, מלח ופלפל, כמו סלמון בתנור, לגוון עם דג לבן כמו מוסר ים או לברק אפויים עם לימון, שום וכוסברה טריים או ללכת על אפשרות נוספת ולהכין סביצ'ה דגים – דגים נאים המושרים בלימון או חומץ, עם בצלים חתוכים ותבלינים שיקפיצו את המנה. כך או כך צפויה לכם הנאה כפולה: גם מנה עיקרית בריאה, וגם טעמים נפלאים!
-
לגמרי עיקרית ומאוד מאוזנת: פיצה
הילדים משתגעים עליה, המבוגרים לא יכולים להפסיק לזלול ממנה, ואם תמצאו מתכון לפיצה שיעזור לכם לצלוח את מלאכת הכנת הבצק, התוספות והתזמון של השניים – מחכה לכם מנה מנצחת, בשבועות ובכלל! בפיצה יש חלבון, פחמימה ושומנים המגיעים מאחוזי השומן הגבוהים של הגבינה. עוד כמה ירקות, סלט בצד – ויש לכם מנה עיקרית מושלמת. לכבוד חג השבועות, תוכלו לבחור בפיצה מיוחדת המבוססת דווקא על שמנת, הנקראת בפי האיטלקים: "פיצה ביאנקה". ממש כמו לאכול מנת פסטה עשירה ברוטב שמנת – רק עם קראסט מושלם. הוסיפו פטריות וזלפו מעל מעט שמן כמהין, וזו כנראה תיהפך להיות המנה העיקרית המנצחת של החג.
-
סלט למנה העיקרית
או שמא נשאל: סלט למנה העיקרית? כן, בהחלט! כשהוא עשוי היטב, חגיגי ועשיר בטעמים וכשבאמת מקדישים לו מחשבה ולא מסתפקים במלפפון-חסה-עגבניה עייפים מהמקרר, כל סלט יכול להפוך לחגיגה. ולא סתם חגיגה, גם כזו שהיא מאוזנת מבחינה תזונתית ומכילה את כל אבות המזון שיוסיפו לערך התזונתי גם נוגדי חמצון, שלל ויטמינים, סיבים תזונתיים ועוד דברים טובים. כדי להפוך את הסלט למנה העיקרית, תוכלו להשתמש בכמה "טריקים", כמו לבחור גם בירקות קלויים או מאודים (חציל, בטטה, ברוקולי, כרובית וחבריהם ישתלבו מעולה), הוסיפו נבטים ועלים כדי להעשיר את הסלט, מפטרוזיליה טרייה ועד עלי רוקט דומיננטיים יותר, חשבו על קטניות שיכולים להשתלב בסלט שבחרתם, כמו עדשים, קינואה, בורגול ואפילו גרגרי קוסקוס ואם יש גם צמחוניים בחבורה, תעשו להם (וגם לכם, זה טעים!) טובה עצומה בכך שתוסיפו קוביות טופו צרובות לסלט.
