ארבעה מתכונים לעוגיות בריאות
אין כמו עוגייה טעימה לצד הקפה, נשנוש מהיר בעת רעב רגעי, פינוק טעים לילדים יחד עם כריך ארוחת העשר ועוד מגוון הזדמנויות אחרות בהן עוגייה היא הפתרון. אך בכל פעם שאוכלים עוגייה, עוברת בראש מחשבה על כמות הסוכר, השמן או החמאה, כמה קלוריות יש בה ועד כמה היא באמת התשובה הבריאה לרצון הדוחק למשהו טעים.

לשמחתנו הרבה, טרנד המאכלים הבריאים והקינוחים הפחות מושחתים נמצא בעיצומו כך שניתן למצוא חלופות נפלאות ומתוקות ויחד עם זה הרבה יותר בריאות אשר מלווים אותן הרבה פחות ייסורי מצפון. לפניכם כמה רעיונות משגעים לעוגיות בריאות.
עוגיות שקדים פרוסים
עוגיות מהירות וקלות להכנה, שאינן מצריכות רשימת רכיבים ארוכה הן עוגיות השקדים הבריאות הללו. מחממים במיקרוגל מעט דבש, מוסיפים פרוסות של שקדים מולבנים פרוסים, מעט סוכר וחלבון ביצה ומערבבים היטב עד שכל השקדים מתכסים בדבש ובחלבון.
כדי להכין את העוגיות נעזרים בכפית או בכף טבולות במים, (תלוי בגודל העוגייה שאותה רוצים להכין) ויוצרים באמצעותה קבוצות קטנות של שקדים. את הקבוצות מניחים על תבנית ועליה נייר אפייה. הקפידו על מרווחים של שתי אצבעות בערך.
מכניסים לתנור חם לחצי שעה בערך, עד שהשקדים מזהיבים מעט. מוציאים את התבנית ומניחים לעוגיות להתקרר מעט לפני שזוללים.
עוגיות פיצוחים שנחטפות מהמגש
חובבי הפיצוחים בוודאי ישמחו לנסות גרסה כזו של פיצוחים, שהיא מתוקה, חמה וטעימה ביותר. מערבבים בקערה מגוון פיצוחים – גרעיני דלעת, חמנייה, שקדים קלופים, שומשום, אגוזי מלך קצוצים, פקאן טבעי או כל גרעין אחר טבעי ולא קלוי. אפשר להוסיף גם פצפוצי אורז טבעיים. לקערת הפיצוחים מוסיפים סוכר חום וחלבוני ביצה ומערבבים היטב.
בידיים רטובות יוצרים עיגולים קטנים, אין חובה ליצור עיגול ואפשר גם צורה אמורפית, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור לרבע שעה ומוודאים שהעוגיות לא תישרפנה, שכן הפיצוחים נוטים להישרף מהר יחסית. מוציאים את התבנית ומשאירים את העוגיות להתקרר מעט לפני שמגישים.
כדי לשמור על הטריות חשוב לשמור בצנצנת סגורה.
לטעם חמצמץ ומפתיע אפשר להוסיף גם חמוציות או צימוקים. אין חובה להוסיף את כל הגרעינים ואפשר ליצור בכל פעם עוגייה בטעמים מעט שונים.
עוגיות טחינה רכות
להכנת עוגיות טחינה יפהפיות ונימוחות בפה כמו חמאה מערבבים במיקסר את כל החומרים – קמח לבן, קמח מלא, טחינה גולמית, סוכר חום, אבקת אפייה וחמאה עד שמתקבלת עיסה אחידה וחלקה. את העוגיות ניתן להכין באמצעות שתי כפות או בידיים רטובות מעט.
מכינים את כדורי העוגיות ומניחים אותם על תבנית ועליה נייר אפייה. יש לשמור על מרווחים בין הכדורים אך אין צורך במרווחים גדולים מאוד. בכל כדור עוגייה יש לעשות שקע קטן באמצעות האצבע, שקע זה יעניק לעוגייה עיצוב מיוחד ויאפשר להוסיף עליה תוספת של אגוז, שקד ואפילו קוביית שוקולד מריר איכותי.
מכניסים את מגש העוגיות לתנור ואופים כרבע שעה בלבד. העוגית מקבלות גוון זהוב עדין ומתחילות להיסדק מעט – אין בעיה כך הן אמורות להיראות. מוציאים את התבנית ומניחים בכל שקע עוגייה תוספת קטנה אחת. ממתינים עוד רבע שעה עד שהעוגיות יתקררו מעט ואז אפשר להגיש אותן לצד משקה חם.
עוגיות שוקולד בגרסה אחרת
כל חובבי השוקולד בוודאי ירצו להכין עוגיית שוקולד בריאה גם כן. יש מגוון מתכונים נהדרים גם עבור עוגיות שוקולד בריאת וטעימות.
מערבבים במיקסר קוואקר, קמח, סוכר חום, אבקת קקאו, אבקת אפייה, חמאה, ביצה, חלב ומעט תמצית וניל. כאשר מתקבל בצק אחיד ודביק מעט זה הזמן להפסיק לערבל ולהתחיל להכין את העוגיות. כיוון שהבצק דביק כדאי להרטיב את הידיים בעת העבודה.
מכינים כדורי עוגיות ומניחים אותם במרווחים גדולים זה מזה, שכן העוגיות משתטחות ומתרחבות באפייה. אופים כרבע שעה בתנור עד שהן מרגישות יציבות מספיק. מוציאים את התבנית וממתינים עד שהעוגיות יתקררו לגמרי. ניתן לשמור אותן בכלי אטום ובכל פעם לנשנש אחת או שתיים.
אין סיבה לוותר על פינוק מתוק כשניתן למצוא חלופה מצוינת במקומו. אם אתם מעוניינים לעבור לתזונה טובה ובריאה יותר, תוכלו למצוא מבחר מתכונים עשיר ומגוון כמעט לכל גרסה של עוגיות קיימות. היום יותר מתמיד, מודעות האכילה הנכונה והבריאה הולכת וגדלה, וניתן למצוא הן מתכונים מותאמים לכל סוג תזונה והן מצרכים בריאים וטעימים. כל שנותר לכם הוא לבחור את המתכון המועדף ולהתנסות במטבח.
