אל"ף בי"ת של אירוח חלבי – תוכן קולינרי | השף הלבן

אל"ף בי"ת של אירוח חלבי

אירוח חלבי נתפס כקליל יותר, דורש פחות השקעה ופחות תכנון, מהיר יותר להכנה ואינו מצריך בהכרח ישיבה סביב שולחן. אומנם האוכל פחות מכביד על הקיבה, והמתכונים לרוב מהירים יותר, אך חשוב מאוד לתכנן את הארוחה, לבחור את המנות אשר ישתלבו יחד ולוודא כי אף אורח לא יישאר רעב בתום הארוחה. חשוב לתת מקום לכל מנה ומנה ולאפשר הפסקה קלה בין המנות לשיחה ולרגיעה. אם תרצו להגיש יין לצד הארוחה, תוכלו לבחור יין לבן צונן או אפילו רוזה חגיגי ואלגנטי יותר.

מאת: עורך השף הלבן
אל

בחירת התפריט המושלם 


אם כבר הזמנתם אורחים, קבעתם מועד ואף סידרתם את הבית במיוחד לאירוע, חשוב שתבחרו גם תפריט מושקע בעל מנות מגוונות אשר משתלבות יחד לארוחה אחת עם מכנה משותף.  


לתפריט מושלם כדאי שתבחרו מנת פתיחה אחת או שתיים קלות ומהירות או לחילופין מרק סמיך ועשיר. אחרי מנות הפתיחה בחרו לפחות שתי מנות חמות כגון פסטה, פשטידות בכמה טעמים, תפוח אדמה מוקרם ואף מנת דג מיוחדת. לצד המנות העיקריות חשוב שיהיו גם כמה סלטים טריים אשר ישלימו את הארוחה ויעניקו ריענון קל למנות החמות. לסיום כמובן אל תשכחו את מנת הקינוח המתוקה אשר תוכלו להגיש לצד משקה חם קפה או תה. 


מרק פטריות לפתיחת התיאבון 


מנת פתיחה נהדרת לארוחה חלבית, במיוחד לחורף הקר שלנו, היא מרק פטריות עשיר בטעמים, מושקע ומפנק במיוחד. 

מטגנים בחמאה בצל עם מעט דבש, מוסיפים יין לבן וממשיכים לטגן עד שהבצל מתקרמל. מוסיפים שום כתוש, פטריות פרוסות ומרווה, מטבלים בפלפל ובמלח וממשיכים בטיגון עוד כמה דקות. לבסוף מוסיפים מים, סויה ושמנת לבישול ונותנים למרק להתבשל על אש בינונית כחצי שעה. אפשר להגיש את המרק כך או לרסק אותו מעט.  


סלמון בלימון כבוש 


מנה עיקרית נהדרת ומשביעה יכולה להיות מנת דג נהדרת, ואין כמו סלמון המשתלב נהדר עם מגוון טעמים ותוספות. מנת הסלמון הזו תהיה חמצמצה מעט אך יחד עם זאת פיקנטית ומפתיעה. מניחים בתבנית כמה פרוסות סלמון בהתאם למספר הסועדים. מורחים עליהם ממרח לימון כבוש ומפזרים מעט מלח גס ופלפל צ'ילי. דג הסלמון אינו דורש יותר מרבע שעה אפייה ולכן מומלץ להכניסו לתנור ממש בסמיכות לתחילת הארוחה. 


הפשטידה המושלמת 


בכל ארוחה חלבית כמעט מככבת הפשטידה. ישנו מגוון עצום של פשטידות והבחירה אכן קשה, אך אם המנה הראשונה בארוחה היא מרק פטריות עשיר וסמיך, כדאי לבחור פשטידה שונה מעט כמו פשטידת גבינות פיקנטית מעט. 


מערבבים בקערה גדולה קוטג', קשקבל מגורדת, שמנת לבישול, חמאה מומסת, קוביות גבינת פטה, ביצים, קמח, אבקת אפייה ועגבניות מיובשות. מתבלים במלח ובפלפל, מעבירים הכול לתבנית אפייה משומנת ומפזרים מעל פתיתי פרמז'ן. מכניסים לתנור מחומם ואופים כ-45 דקת, עד שמתקבל מעטה פריך ושחום. מוציאים וממתינים שתתקרר מעט כדי שתערובת הגבינות תתייצב.     


סלט חסה ירוק, חמצמץ ורענן 


לצד פשטידת גבינה עשירה ו"כבדה" כדאי להגיש סלט ירוק וחמצמץ שישתלב עם טעמי הפשטידה. אפשר לבחור באריזת עלים מוכנה או לחתוך לבבות חסה ולהוסיף להם רצועות גזר וסלק דקות ועלי רוקט. להכנת הרוטב מערבבים בצנצנת מיץ לימון, שמן זית, מעט סילאן, שום כתוש, חרדל דיז'ון גרגירים, חומץ בלסמי, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים פקאנים מסוכרים וזה הסלט המושלם. 


קינוח כיפי ומושחת 


אי אפשר לסיים את הארוחה בלי קינוח חלבי, טעים ומושחת ביותר. את קינוח הטירמיסו הזה כדאי להגיש בכוסות אישיות למראה מרשים ומגרה אף יותר. 

מכינים קפה וטובלים בו חצאי בישקוטי שאותם מניחים בתחתית הכוס. עליהם מניחים שכבה של קרם מסקרפונה, שאותו מכינים מגבינת מסקרפונה עם שמנת מתוקה ושוב חצאי בישקוטי טבולים. חוזרים על עוד שכבה כזו (בהתאם לגובה הכוס) ומסיימים בשכבת קרם אחרונה שעליה מפזרים מעט אבקת קפה נמס או אבקת קקאו.  



ארוחה חלבית היא האירוח המושלם. מגוון המנות והשילובים הניתנים לבחירה הוא כמעט אינסופי והטעמים עדינים ומשלימים זה את זה בכל מנה ומנה. בין אם החלטתם על ארוחה חגיגית רבת משתתפים ובין אם אירוח אינטימי של כמה זוגות חברים, הבחירה בסגנון חלבי תהיה מוצלחת תמיד.  

אל

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.