מתכונים לארוחות ערב ישירות מהמטבח של השף

איך תשדרגו את ארוחת הערב המשפחתית?

ילדים אוהבים לאכול את האוכל שהם מכירים ושתמיד כיף לחזור אליו. הטעם שלו אינו משתנה וזה היתרון הגדול שלו, כי זה בדיוק מה שילדים אוהבים. התפקיד שלנו כהורים הוא לחשוף אותם למאכלים חדשים, לגרום להם לגוון את התפריט ולטעום משהו חדש. הזדמנות מצוינת לגיוון ושינוי הוא זמן ארוחת הערב. נוכל להכין מאכלים חדשים שהילדים ירצו לטעום ויזללו בכיף.

מאת: עורך השף הלבן
איך תשדרגו את ארוחת הערב המשפחתית?

קלחי תירס חמים עם חמאה ומלח הם מעדן שילדים אוהבים. פסטה היא כמובן חלק בלתי נפרד מהתפריט לילדים. נוכל להשתמש בתירס ופסטה כדי להכין פשטידת תירס. נכין פסטה (לא משנה באיזו צורה נבחר, אבל לא ספגטי). לפסטה המוכנה נוסיף תירס מסונן מקופסת שימורים (אפשר להשתמש גם בגרעיני תירס קפואים), קוטג', ביצים, גבינה צהובה מגורת וקוביות גבינה בולגרית. נערבב הכל יחד ונוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט. נשמן מעט תבנית, ניצוק לתוכה את התערובת ונפזר מעט גבינה צהובה מגורדת מלמעלה. נכסה בנייר כסף ונכניס לתנור חם לחצי שעה. לאחר חצי שעה נוריד את נייר הכסף ונמשיך לאפות עוד עשר דקות עד שהחלק העליון משחים מעט. נוציא מהתנור, נחתוך לריבועים ונגיש יחד עם ירקות חתוכים.חביתה היא ארוחת ערב כמעט בכל בית. אפשר לשדרג את החביתה למנה מושקעת ועשירה שתתאים גם לילדים. נקצוץ בצל ונפרוס תפוחי אדמה קלופים לפרוסות דקות. נטגן אותם במחבת עמוקה עם שמן זית. נוציא את תפוחי האדמה והבצל ונסנן אותם מעט מהשמן והנוזלים. בקערה גדולה נטרוף ביצים ונוסיף אליהם את הבצל ותפוחי האדמה וגבינת חמד מגורדת. נטבל במלח ופלפל לפי הטעם. נחמם שוב שמן במחבת ונמזוג לתוכה את התערובת. נטגן עד שהקצוות ייפרדו מדפנות ומחבת ונהפוך. נטגן צד שני לכמה דקות ונוציא. נקרר מעט לפני שנפרוס לפרוסות ונגיש לשולחן.טורטייה יכולה להכיל בתוכה כמעט הכל. הפעם נכין עוף ירקות מוקפצים בטעם מעט אסייתי ונגלגל אותם בתוך טורטייה, למנה אישית שהכי כיף לאכול בידיים. נחתוך רצועות של חזה עוף ונטגן אותן בשמן כמה דקות עד שילבינו. נחתוך רצועות דקות של גזר, גמבה, בצל וקישואים ונקפיץ אותם במחבת עם שמן שומשום, סויה ומעט טריאקי עד שיתרככו מעט. אל הירקות נוסיף את העוף ונמשיך להקפיץ עוד כמה דקות. (אפשר להוסיף גם פטריות פרוסות דק ונבטים עבים למי שאוהב). נחמם את הטורטייה בתוך מחבת לכמה שניות (אין צורך לשמן את המחבת) כדי שתתרכך ונוכל לגלגל אותה ללא קרעים. קרוב לקצה הטורטייה נשים כף או שתיים מהעוף והירקות ונגלגל כלפי פנים פעם אחת. נקפל כלפי פנים את שני צידי הטורטייה (מימין ומשמאל לחלק המלא בירקות) ונמשיך לגלגל את החלק המלא עד לסוף הטורטייה. בצורה זו, המילוי לא ייזל כאשר נאכל.

בורקס שבלולים הוא מאכל נפלא עבור ילדים שאוהבים צורות שונים באוכל שלהם. להכנתו ניקח חבילת בצק עלים, נפרוס אותו ונחתוך אותו לכל אורכו לשני חצאים. על חצי בצק נמרח רוטב עגבניות שנכין בקערה, נערבב קופסה של עגבניות מרוסקות עם מעט סוכר, מלח, פלפל, אבקת שום ואורגנו, ונפזר פרוסות זיתים וגבינה צהובה מגורדת. על

החצי השני נמרח תערובת של גבינות כגון: קוטג', קוביות גבינה בולגרית, גבינה צהובה או קשקבל מגורדות, או כל גבינה אחרת שאוהבים (אפשר להחליף את אחד החצאים, ולמרוח במקום רוטב פטריות וגבינת פרמז'ן מגורדת). לאחר מכן נגלגל על חצי בצק לאורכו כך שיווצרו לנו שתי רולדות ארוכת. את הרולדות נפרוס לשבלולים עבים יחסית (ברוחב 2-3 אצבעות) ונסדר אותם בתבנית עגולה משומנת שיהיו צמודים. לאחר שסיימנו לסדר נמרח על הכל ביצה טרופה ונכניס לתנור למשך כ-20 דקות עד שהשבלולים יאפו ויקבלו גוון שחום. נוציא את התבנית ונגיש. המנה הזו נראית כל־כך מרשימה ויפה, שאי אפשר שלא לבצוע אותה ולטעום.

בכל ערב נשאלת השאלה – מה אוכלים היום?

לפעמים אנחנו עומדים חסרי תשובה כי חביתה הם אכלו אתמול וטוסט כבר נמאס להם. עם המנות המדליקות האלו, נוכל לגוון את ארוחת הערב. נוכל להכין לילדים מנות חדשות שהם לא מכירים עדיין, ולשלב טעמים מוכרים עם טעמים חדשים. התנסויות כאלו יגרמו להם לפתח את חוש הטעם ולהכיר מאכלים מסוגים שונים.

איך תשדרגו את ארוחת הערב המשפחתית?

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.