איך לשדרג את עוגת הביסקוויטים?
העוגה הקלה ביותר להכנה היא עוגת הביסקוויטים הכה מוכרת. היא לא דורשת אפייה, אין בה טכניקות אפייה מתוחכמות, כמות המצרכים הנדרשת היא מינימלית וזמן ההכנה שלה קצר במיוחד. זו עוגה פשוטה שגם ילדים יכולים להכינה לבד. אז איך בכל זאת אפשר לקחת ולשדרג את העוגה הזו ולהפוך אותה לעוגה מתוחכמת, מרשימה ומתאימה גם לאירוח ברמה גבוהה? לפני שנתחיל נזכיר את המתכון הבסיסי לעוגת ביסקוויטים, הכולל ביסקוויטים של פתי בר טבולים בחלב, ועליהם שכבה של קרם המורכב משמנת מתוקה, גבינה לבנה ופודינג וניל. ועכשיו נוכל לגלות יחד את השינויים שישדרגו את העוגה מקצה וקצה.

עוגת ביסקוויטים זו תעניק לכם את הטעם המצוין של הקפה. גם בעוגה זו נמשיך להשתמש בביסקוויטים של פתי בר, אך במקום לטבול אותם בחלב, נוסיף לחלב קפה נמס מגורען מומס במים רותחים, או לחלופין מנה או שתיים של קפה אספרסו. את הקרם נכין משמנת מתוקה, פודינג וניל וגבינת מסקרפונה ונוסיף גם מעט ליקר או ברנדי. השינויים הללו ישנו את העוגה ויעניקו לטעמה עומק המתאים יותר לחך של מבוגרים…
חודשי החורף הם עונת התותים, והשווקים מציעים תותים יפים ומתוקים. נוכל להשתמש בהם לשדרג את העוגה ולהעניק לה מראה עליז יותר וצבעוני.
את הביסקוויטים נטבול כמובן בחלב ונסדר בתבנית. עליהם נמרח את הקרם שלנו שנכין משמנת מתוקה ושוקולד לבן מומסים יחד. נוסיף אליהם גבינת מסקרפונה ופודינג וניל. מעל שכבת הקרם, ולפני שנניח את השכבה השנייה של הביסקוויטים, נסדר בצפיפות פרוסות דקות (אך לא דקות מידי) של תותים שחתכנו. כעת נסדר שכבה נוספת של ביסקוויטים וקרם, ונכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות. לפני ההגשה נפזר למעלה שוקולד לבן מגורד וחצאי תותים.
תתקבל לנגד עינינו עוגה לבנה־אדומה מרשימה ומיוחדת, שמתאימה הן לאירוח, והן על הילדים.
פתי בר הוא אומנם בחירה טבעית לעוגת ביסקוויטים, אך אפשר לחשוב על כמה סוגי ביסקוויטים נוספים שיוכלו להחליף את מקומו.
ראשית נאמר כי גם לפתי בר יש כמה טעמים שונים ביניהם תמצאו: וניל המוכר גם כקלאסי, שוקו, שוקולד מריר וקרמל. כדי להכין עוגת ביסקוויטים מעט שונה נחליף את הפתי בר לשוקו שצבעו חום כהה יותר. ואליו נצרף קרם שוקולדי עשיר. נכין את הקרם על־ידי ערבוב של שמנת מתוקה, גבינה לבנה, פודינג וניל ושוקולד מריר. אפשר גם לגוון את העוגה על ידי הכנה של קרם לבן וקרם חום ולמרוח שכבה אחת של קרם לבן ושכבה שנייה של קרם חום.
ניתן להשתמש גם בביסקוויט לוטוס ואפילו בבישקוטים, שיש הקוראים להם "לשונות חתול".
השימוש בעוגיית לוטוס לעוגה זו הוא מצוין ומשדרג אותה פלאים. טעם הלוטוס הוא ייחודי ושונה והוא ישתלב היטב עם קרם מעט שונה מזה שאנו רגילים להכין.
נערבב בקערה גבינת מסקרפונה עם סירופ מייפל ומעט רום. נוסיף מעט מיץ לימון סחוט ונערבב היטב. בקערה נפרדת נקציף שמנת מתוקה עם סוכר וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מערבבים את הקצפת עם תערובת הגבינה לאט ובעדינות, אליה נוסיף שוקולד חלב מגורד.
הכנת העוגה היא בטכניקה הרגילה, ואין צורך לטבול את הביסקוויטים בחלב. נרפד תבנית בנייר אפייה (כדי להקל על הוצאת העוגה בסיום ההכנה) ונסדר שכבה של עוגיות לוטוס.
עליהם נמרח כשליש מכמות הקרם ונחזור על הפעולה עוד פעמיים, סך הכל יהיו לנו שלוש שכבות של עוגיות לוטוס, ועליהן שלוש שכבות של קרם. על השכבה העליונה נפזר שוב שוקולד חלב מגורד. את העוגה יש לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכשמונה שעות. השהות הארוכה במקרר תאפשר לעוגיות הלוטוס לספוג את הלחות והנוזלים של הגבינות ולהתרכך. לפני ההגשה אפשר גם להכניס את העוגה למקפיא לכמה שעות וניתן להגיש את העוגה קפואה או מופשרת קלות.
אף על־פי שעוגת ביסקוויטים קיבלה מוניטין של עוגה פשוטה, אפשר לשדרג אותה ולהפתיע על ידי החלפת מספר מרכיבים או הוספת מרכיבים נוספים. עוגת הביסקוויטים תהיה תמיד מסוג העוגות הקלות להכנה, ואפילו השינויים והשדרוגים המוצעים כאן, אינם הופכים את ההכנה שלה ליותר מידי מורכבת או מאתגרת.
