עוגה גבינה רכה או אפויה?

אחת ולתמיד: עוגת גבינה אפויה או רכה?

אחת מהעוגות הקלאסיות בתחום האפייה היא עוגת הגבינה. עוגה אותה ניתן לפגוש בבתי קפה וקונדיטוריות רבות ברחבי העולם וליהנות בכל פעם מחדש מעוגה שיש בה לחדש ולרענן.

מאת: עורך השף הלבן
אחת ולתמיד: עוגת גבינה אפויה או רכה?

גם בישראל חובבי האפייה ידעו לספר לכם אודות המפגש הראשון שלהם עם עוגת גבינה. בבתי קפה וקונדיטוריות רבות נפגוש בעוגות גבינה מיוחדות וטעימות להפליא הנחשבות לאחת מהעוגות שרבים אוהבים להזמין לצד הקפה או משקה חם אחר.

כאמור, את עוגות הגבינה השונות נפגוש כמעט בכל פינה בעולם. בהינתן כך, הסוגים השונים של עוגות הגבינה מקבלות ביטוי מבית המאפה המקומי ובו אלמנטים תרבותיים וקולינריים המאפיינים את אותו המקום. 
אחת מעוגות הגבינה היותר מוכרות בעולם היא עוגת הגבינה האמריקאית –Cheesecake . עוגה זו מכינים לרוב על טהרת גבינת השמנת. מקורה של העוגה מצרפת כבר בשנת 1872 עוגת הגבינה הצרפתית מבוססת על חלב מלא – נופשאטה. 
עם יציאתה של גבינת השמנת פילדלפיה בארה"ב בשנת 1912,החלה עוגת הגבינה האמריקאית להתבסס על גבינה זו. לגבינה אף נוסח ניו יורקי והיא מכונה גם "עוגת גבינה בנוסח יהודי". מדובר בעוגה בעלת מרקם סמיך בה יש שמנת מתוקה עתירת שומן, גבינת שמנת וחלמוני ביצים. את העוגה אופים בתבנית בעלת דפנות גבוהות. 
מעבר לקלאסיקה האמריקאית ניתן לפגוש מספר סוגים נוספים של עוגות גבינה: עוגת הגבינה הצרפתית –עוגת מוס גבינה נמוכה ורכה ללא אפייה ובעלת אווריריות המכילה ג'לטין. 
עוגת הגבינה האיטלקית –  המבוססת על גבינת ריקוטה ועוגת גבינה טירמיסו שגם אותה לא אופים והיא מבוססת על גבינת מסקרפונה קולקשן. 

עוגות הגבינה האפויות אינן מהוות עניין כה מסובך כפי שאולי ניתן לקבל את הרושם. לאחר הכנה מוצלחת של מספר עוגות גבינה אפויות, נוכל לאפות עוגות גבינה אפויות אף  מורכבות יותר. 
ברוב מתכוני עוגות הגבינה האפויות אין הצורך להפריד ביצים או נדרש ביצוע של הקצפות, אלא אך ורק ביצירת תערובת של גבינה יחד עם ביצים, קמח או קורנפלור הנחות על בסיס של בצק פריך או מרבד עוגיות מפוררות. חשוב לדעת שבהכנת עוגות גבינה אפויות יש להמתין לפחות ארבע שעות עד שניתן לחתוך מהן חתיכה, כשההמלצה היא לקררן למשך לילה שלם בטרם נטעם מהן. היבט חשוב נוסף הוא, ביכולת לדייק בכמויות ולא לסמוך על כמויות מוערכות, לבטח כשמדובר על מאפה שבסיסו הרחב הוא השילוב בין הגבינה לקמח ולכן רצוי להצטייד במשקל דיגיטלי במטבח. 

עוגות הגבינה הרכות אינן מצריכות אפייה. אלמנט חשוב למי שמעדיף להכין עוגות גבינה במתכונים מהירים וללא השימוש בתנור. גם בהכנת עוגת הגבינה הרכה חשוב להכיר מספר נקודות אשר יבטיחו שעוגת הגבינה תהיה מוצלחת כמו בתמונות המתכונים. 
–    יש להקפיד ולעשות שימוש אך ורק בחומרי גלם איכותיים, להם משמעות רבה לקבוע את טעמה של עוגת הגבינה הרכה על אחת כמה וכמה משום שהיא איננה אפויה. 
–    בלילת העוגה חייבת להיות חלקה. המלצה היא בערבוב הגבינה עד שזו מקבלת מראה תפוח, ללא גושים. אם עדיין ישנם גושים בתוך תערובת הבלילה יש להעבירה דרך מסננת. 
–    בחלק ניכר מהעוגות הרכות מומלץ להעבירן לשעה אחת במקפיא. הקפאת העוגה לשעה תסייע לחילוצה מהתבנית ודף השקף שלה. 

להלן מספר שדרוגים ותוספות ייחודיות שניתן לשלב ולהוסיף לעוגות הגבינה הקלאסיות: קרמל פרורים, פירות אשר מחמיאים לטעמה של הגבינה ולא מעמיסים עליה במתיקות הם: תותים, פטל, אוכמניות, דומדמניות ושאר שילובי פירות היער. כמו כן ניתן לשלב עליה שוקולד לבן, חלבי או מריר אשר ינעימו את טעם הגבינה ואף שילוב של רטבים עדינים מתקתקים וקצפות. 
אחת מעוגות הגבינה הקלאסיות מהודרות כיום בפירות יער ואוכמניות. מדובר על עוגת גבינה המהווה קינוח קלאסי במסעדות ישראליות רבות כמו גם בחג השבועות. חלק מרכזי באיכות העוגה נוגע לאיכות האוכמניות ופירות היער, כשהשימוש בפירות אלו מקופסאות שימורים עושה את העבודה, אך יש להכיר ששימוש בפירות טריים, אם אלו בנמצא, ישדרג עד מאוד את טעמה של העוגה. 
עבור ילדים, שלחלקם יש קושי להתחבר לעוגות הגבינה השונות, ניתן להכין עוגת גבינה רכה עם שברי מקופלת מעל. לבטח תוספת שכל ילד לא יוכל להתעלם ממנה. השילוב הנהדר של גבינת שמנת רכה יחד עם השוקולד יוצר מפגש מענג שלא רק ילדים יוכלו ליהנות ממנו. 

מעדיפים עוגת גבינה קרה? לחצו כאן למתכון נוסף של השף הלבן

אחת ולתמיד: עוגת גבינה אפויה או רכה?

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.