אופים שחור-לבן
עם כל כך הרבה אפשרויות של עוגות נימוחות בשני צבעים, אפייה בגווני שחור-לבן מניבה תוצאות של עוגות ועוגיות שנראות מפוארות, אבל עם טעם של מאפים ביתיים, שמתאימים לילדים ולמבוגרים. באופן מפתיע, אין צורך בשתי בלילות נפרדות לחלוטין כדי להכין את העוגות והעוגיות, אלא פשוט לקחת שליש מבלילת וניל, למשל, ולערבב אותה עם שוקולד מומס ואבקת קקאו, והנה לכם בלילת עוגה בשני צבעים!

עם כל כך הרבה אפשרויות של עוגות נימוחות בשני צבעים, אפייה בגווני שחור-לבן מניבה תוצאות של עוגות ועוגיות שנראות מפוארות, אבל עם טעם של מאפים ביתיים, שמתאימים לילדים ולמבוגרים. באופן מפתיע, אין צורך בשתי בלילות נפרדות לחלוטין כדי להכין את העוגות והעוגיות, אלא פשוט לקחת שליש מבלילת וניל, למשל, ולערבב אותה עם שוקולד מומס ואבקת קקאו, והנה לכם בלילת עוגה בשני צבעים!
רק חשוב להקפיד לא להשתמש בכמות גדולה מדי של בלילה אחת, כדי למנוע מצב בו הטעמים של עוגת השיש יתערבבו וייצרו טעם לא ברור; כמה ערבובים קלים יעשו את העבודה. אז בואו נראה אילו מתכונים כיפים אפשר להכין עם שתי בלילות טעימות ומפנקות.
איך מכינים עוגת שיש?
מרתיחים על אש גבוהה תערובת קקאו, חצי כוס סוכר, ומים, תוך טריפה עד לקבלת מרקם חלק. מסירים מהאש, מוסיפים מיד את השוקולד; מערבבים עד להמסה והשגת תערובת חלקה, ומניחים בצד.
בקערה בינונית מערבבים חלב, ביצים ותמצית וניל איכותית, מקציפים ומניחים בצד. בקערת המיקסר עם וו הקצפה, מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ושתי כוסות סוכר. מקציפים במהירות נמוכה למשך חצי דקה עד לאיחוד החומרים.
מגבירים את המהירות לבינונית וממשיכים לערבב. מעבירים שתיים וחצי כוסות מהבלילה לקערה בינונית, ומוסיפים את תערובת השוקולד. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה, וזו בלילת השוקולד שלכם.
מניחים מחצית מבלילת הווניל בתבנית משומנת, ויוצקים מעל את בלילת השוקולד. מסיימים עם יתרת בלילת הווניל על השוקולד. עם סכין, מערבבים את הבלילה בתנועות זיג-זג, להשגת מראה שיש. אופים במשך שעה או עד שקיסם שנכנס לעוגה יוצא נקי.
עוגיות ספירלה
העוגיות המהנות האלה, בצורת ספירלה, מתערובת שוקולד ווניל, מושלמות ליד הקפה. מנפים קמח, מלח וסודה לשתייה, ומניחים בצד. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה במהירות בינונית-נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה סוכר ומערבבים עוד שתי דקות. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה, ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים אספרסו ומניחים בצד לצינון קצר. לאחר מכן מערבבים את האספרסו עם קקאו לתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים שוקולד חם מומס ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מעצבים כל חלק לריבועים, עוטפים היטב עם ניילון נצמד, ומקררים למשך חצי שעה.
לעיצוב העוגיות, מוציאים ריבוע אחד מבצק הווניל וריבוע אחד מבצק השוקולד מהמקרר, הופכים את ריבוע השוקולד על ריבוע הווניל, ומיישרים את שתי השכבות בצורה אחידה ככל האפשר. עם מערוך, מגלגלים בעדינות את הבצק כדי להדביק את השכבות זו לזו.
מחממים תנור ל-280 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר, חורצים חריצים על גלילות הבצק, פורסים לעוגיות ומניחים אותם במרווחים שווים על התבנית, ואופים עד שהחלק העליון של העוגיות מתייצב, במשך עשר דקות עד רבע שעה.
כדי לוודא השחמה אחידה, מסובבים את התבנית לפי הצורך במהלך האפייה. כשהעוגיות מוכנות, מניחים אותן לצינון קצר, וכשהן עדיין חמות, משתמשים במרית מתכת דקה להעברתן לצנצנת אטומה. העוגיות נשמרות היטב בכלי אטום עד שבועיים, ואפשר גם להקפיא למשך שלושה חודשים.
עוגיות דמקה מדהימות בשני צבעים
ממיסים קקאו במים חמים, ומניחים בצד לצינון. מקציפים חמאה וסוכר בקערה גדולה, ומוסיפים ביצה ותמצית וניל איכותית. מקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מנפים מלח, קמח ואבקת חלב ומקפלים ליצירת בצק.
מוציאים חצי מהבצק, ומניחים בקערה נפרדת. מערבבים פנימה את תערובת הקקאו עד לאיחוד. מרדדים את הבצק עד לעובי של כחצי ס"מ, וחוזרים על הפעולה עם בצק השוקולד. מצננים את שני הבצקים בנפרד למשך שעתיים.
להכנת לוח דמקה, מוציאים את הבצק מהמקרר, חותכים שתי רצועות מכל בצק, מרטיבים את הצדדים והחלק העליון, ומדביקים יחד ליצירת לוח דמקה. עוטפים בניילון נצמד ולוחצים מעט את הבצק כדי לוודא שהרצועות ייצמדו, ומחזירים למקרר לעוד שעה בערך.
מרדדים את הבצק הלבן ובצק השוקולד לגודל שווה, מרטיבים את החלק העליון של בצק השוקולד, ומניחים את הבצק הלבן על בצק השוקולד. מגלגלים היטב לרול. חותכים כל רול לפרוסות דקות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 175 מעלות למשך כרבע שעה עד 20 דקות.
