מתכון גרטן סלק ותפוחי אדמה | השף הלבן

גרטן סלק ותפוחי אדמה

מנה שכיף להגיש חמה, ומתאימה לארוחות משפחתיות, כשכולם מתאספים לאכול יחד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גרטן סלק ותפוחי אדמה

המרכיבים ל 4-5 מנות בתבנית פיירקס או כל תבנית חסינת חום בגוד:

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 2 יחידות סלק בגודל בינוני
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות חמאת תנובה
  • 1 כף גדושה קמח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי עמק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומשמנים את התבנית.

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה והסלק וחותכים לשמיניות.

  • 03.

    בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים שמנת לבישול ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה עד שהשמנת מסמיכה מעט. מוסיפים פתיתי עמק ומתבלים במלח ובפלפל. מסדרים את תפוחי האדמה והסלק מעורבבים על גבי התבנית, יוצקים מעל את תערובת השמנת ואופים כ- 50 דקות או עד שהירקות מתרככים. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(199)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.