אפונה עדינה עם פטריות פורטובלו ונענע
תוספת למנה עיקרית או לארוחת ערב קלה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6:
- 1 שקית אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסטׁ (600 גרם)
- 4 כפות שמן זית
- 8 פטריות פורטובלו ללא הרגל, פרוסות (כ-250 גרם)
- 6 בצלים ירוקים, פרוסים (החלק הלבן)
- ½1 כוסות ציר מרק עוף (אפשרי מאבקת מרק)
- כף טימין טרי, קצוץ
- 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- מלח, פלפל שחור טחון
לרוטב נענע:
- 1/3 כוס נענע, קצוצה
- 8 שיני שום, כתושות
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית של גרגירי פלפל אדום ( לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפטריות עד השחמה. מוציאים את הפטריות ושומרים בצד.
-
02.
מוסיפים מעט שמן למחבת (לפי הצורך) ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את ציר המרק והטימין ומביאים לרתיחה.
-
03.
מוסיפים את האפונה, מרתיחים שנית ומבשלים 8-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ובפלפל.
-
05.
רוטב הנענע: מערבבים היטב את הנענע, שיני השום והשמן.
-
06.
מטגנים את קוביות תפוחי האדמה (כמו צ'יפס) ומתבלים במלח ובפלפל. להגשה: מעבירים את האפונה ותפוחי האדמה לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.
הכנת? כאן מדרגים