מתכון אפונה עדינה עם פטריות פורטובלו ונענע | השף הלבן

אפונה עדינה עם פטריות פורטובלו ונענע

תוספת למנה עיקרית או לארוחת ערב קלה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אפונה עדינה עם פטריות פורטובלו ונענע

המרכיבים ל 6:

  • 1 שקית אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסטׁ (600 גרם)
  • 4 כפות שמן זית
  • 8 פטריות פורטובלו ללא הרגל, פרוסות (כ-250 גרם)
  • 6 בצלים ירוקים, פרוסים (החלק הלבן)
  • ½1 כוסות ציר מרק עוף (אפשרי מאבקת מרק)
  • כף טימין טרי, קצוץ
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • מלח, פלפל שחור טחון
לרוטב נענע:
  • 1/3 כוס נענע, קצוצה
  • 8 שיני שום, כתושות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית של גרגירי פלפל אדום ( לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפטריות עד השחמה. מוציאים את הפטריות ושומרים בצד.

  • 02.

    מוסיפים מעט שמן למחבת (לפי הצורך) ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את ציר המרק והטימין ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מוסיפים את האפונה, מרתיחים שנית ומבשלים 8-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ובפלפל.

  • 05.

    רוטב הנענע: מערבבים היטב את הנענע, שיני השום והשמן.

  • 06.

    מטגנים את קוביות תפוחי האדמה (כמו צ'יפס) ומתבלים במלח ובפלפל. להגשה: מעבירים את האפונה ותפוחי האדמה לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.

הכנת? כאן מדרגים
(85)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.