מתכון אגסים מקורמלים בעטיפת בצק עדין | השף הלבן

אגסים מקורמלים בעטיפת בצק עדין

אגסים מקורמלים בעטיפת בצק עדין

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אגסים מקורמלים בעטיפת בצק עדין

המרכיבים ל 4 מנות:

מצרכים:
  • קינמון
  • סירופ מייפל
  • 5 אגסים בשלים
לבלילה:
  • 6 כפות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 חלבונים
  • 1 כפית אבקת סכר
  • מים קרים
לקרמל:
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בעזרת תפוחן מוציאים את לב האגס.

  • 02.

    מחממים במחבת את הסוכר עם המים תוך רתיחה קלה, עד לקבלת קרמל כהה מעט ודליל.

  • 03.

    פורסים את האגס לפרוסות ברוחב 1 ס"מ, מפזרים מעל כל פרוסת אגס מעט קינמון.

  • 04.

    מניחים בזהירות את פרוסות האגס במחבת ומטגנים בזהירות כדקה מכל צד.

  • 05.

    מחממים שמן לטיגון עמוק.

  • 06.

    במקביל מכינים את הבלילה: מערבבים את הקמח עם הקורנפלור ואבקת הסוכר. טורפים כדקה את החלבונים ומערבבים היטב עם הקמח והקורנפלור, מוסיפים את המים כפית אחר כפית עד לקבלת סמיכות טובה.

  • 07.

    בעזרת 2 מזלגות מרימים פרוסת אגס מקורמלת ומניחים בבלילה, והופכים כך שפרוסת האגס תתכסה לגמרי בבלילה.

  • 08.

    מרימים בעזרת המזלגות את פרוסת האגס מהבלילה אל השמן החם ומטגנים לגוון חום.

  • 09.

    מגישים בליווי רוטב מייפל.

הכנת? כאן מדרגים
(91)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.