מתכון פטריות שמפיניון בסויה ויין מצופות טמפורה מסין | השף הלבן

פטריות שמפיניון בסויה ויין מצופות טמפורה מסין

טעים מאוד ומשביע

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פטריות שמפיניון בסויה ויין מצופות טמפורה מסין

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 10-8 פטריות שמפיניון בינוניות שלמות
  • 150 גרם קמח לבן
  • 1 ביצה
  • 180 מ"ל סודה מאוד קרה ומלאה בגזים
  • מלח גס
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף סויה
  • 3/4 כוס יין אדום
  • 1 כפית סוכר
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון
  • צ'ילי מתוק
  • רוטב טריאקי
  • ג'ינג'ר טרי
  • 1 שן שום קצוצה
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את היין האדום עם קורט מלח ופלפל שחור גרוס, השום, וקובייה קטנה של ג'ינג'ר טרי קצוץ, סויה , סוכר ומשרים תוך ערבוב מידי פעם לשעה את הפטריות. מסננים.

  • 02.

    חותכים מקלות שיפודים לחצי האורך ומשפדים כל פטריה לעומקה דרך הרגל כך שיהיה מעין מקל והפטריה תהיה יציבה.

  • 03.

    בסיר גבוהה מחממים שמן נקי לטיגון עמוק לחום בינוני גבוה ואליו מוסיפים 2 כפות שמן שומשום.

  • 04.

    סמוך לטיגון, מכינים את תערובת הטמפורה: מערבבים בקערה בעזרת מזלג את הביצה, הסודה, הקמח, בצל ירוק ומלח. ניתן להשאיר מעט גושים בבצק, לא לערבב לגמרי את חומרי התערובת.

  • 05.

    אוחזים בקצה השיפוד עם פטריה וטובלים את גוף הפטריה עד לגובה חצי הרגל בבצק כך שיהיה מכוסה מכל הכיוונים, מנערים שאריות בצק בעדינות ומניחים בזהירות בשמן החם.

  • 06.

    כשהציפוי שחום ונפוח מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.

  • 07.

    מגישים מיד בליווי צלוחית עם צ'ילי מתוק וצלוחית עם רוטב טריאקי.

הכנת? כאן מדרגים
(220)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.