פטריות וקישואים חמים ביין אורגנו ושום
רוצים להעשיר את התפריט בירקות? בואו לנסות את מנת האנטיפסטי שלנו!
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 1 סלסלת פטריות יער
- 4 יח' פטריות פורטובלו
- 2 קישואים בינוניים
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1/2 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 4 כפות יין אדום
- 1/2 כפית קורנפלור
- 1 כף עלי אורגנו קצוצים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
- מלח
- לבגט:
- 1 בגט
- 50 גרם חמאת תנובה רכה
- 30 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 25 גרם גבינת עמק מגוררת למאפים של תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הפטריות גס.
-
02.
חותכים את הקישואים לקוביות בינוניות ושוות בגודלן.
-
03.
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומשחימים קלות.
-
04.
מוסיפים את הקישואים וצולים לכ-3-4 דקות תוך ערבוב.
טיימר מופעל
-
05.
מגבירים את החום לבינוני גבוה ומוסיפים את הפטריות והשום. מתבלים באורגנו ובקורט פלפל שחור גרוס.
-
06.
צולים לריכוך והשחמה קלה, מוסיפים 4 כפות יין אדום ומצמצמים.
-
07.
מוסיפים חצי כפית קורנפלור ומערבבים היטב למשך דקה.
-
08.
מוסיפים את השמנת ומצמצמים ברתיחה קלה. מתבלים ב-2 קורט מלח.
-
09.
במקביל חותכים את הבגט לפרוסות אלכסוניות ברוחב 2 ס"מ ומורחים בחמאה רכה. מעל כל פרוסת בגט מפזרים בנדיבות מהפרמז'ן ומעל מוסיפים מערום עדין של גבינת עמק למאפים.
-
10.
צולים בגריל התנור עד לקבלת צבע שחום.להגשה:
-
11.
מעבירים עם כף מהפטריות לגביעים אישיים ולצדם מניחים את פרוסות הבגט החם.