מתכון ירקות צלויים בגריל | השף הלבן

ירקות צלויים בגריל

ירקות צלויים בגריל, מנה ראשונה נפלאה, מתאימה גם לצמחוניים וטבעוניים.

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ירקות צלויים בגריל

המרכיבים ל2-3:

  • 2 גמבות אדומות פרוסות (עובי 1.5 ס"מ)
  • 1 בטטה בינונית פרוסה (עובי 1.5 ס"מ )
  • 1 חציל פרוס באלכסון (עובי 1.5 ס"מ)
  • 1 קישוא פרוס באלכסון (עובי 1.5 ס"מ)
  • 3 בצל סגול חתוך (8 חלקים)
  • מלח שולחן
  • פלפל שחור גרוס
  • 3-4 גבעולי טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס סילאן
  • 4 שיני שום כתושות
לרוטב:
  • יין לבן - 1/3 כוס
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום
  • בזיליקום - צרור
  • 1.5 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 4 לימונים - לסחוט מיץ
  • כף שמן זית
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים טוב את הירקות בתוך קערה עם מלח, פלפל, טימין, שום, סילאן ושמן זית.

  • 02.

    מניחים את הירקות על גריל חם/מיצלה וצורבים את כל הירקות משני הצדדים (במשך 5-7 דקות כל צד) עד לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    כשהירקות מוכנים, מניחים אותם בצד במשך כ-15 דקות, לצינון.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    להכנת הרוטב - מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לתוך מעבד מזון וטוחנים עד להתאחדות של כל החומרים.

  • 05.

    ֿמגישים את הירקות הצלויים לצד הרוטב, לטבילה.

הכנת? כאן מדרגים
(79)