מתכון ירקות צלויים בגריל | השף הלבן

ירקות צלויים בגריל

ירקות צלויים בגריל, מנה ראשונה נפלאה, מתאימה גם לצמחוניים וטבעוניים.

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ירקות צלויים בגריל

המרכיבים ל 2-3:

  • 2 גמבות אדומות פרוסות (עובי 1.5 ס"מ)
  • 1 בטטה בינונית פרוסה (עובי 1.5 ס"מ )
  • 1 חציל פרוס באלכסון (עובי 1.5 ס"מ)
  • 1 קישוא פרוס באלכסון (עובי 1.5 ס"מ)
  • 3 בצל סגול חתוך (8 חלקים)
  • מלח שולחן
  • פלפל שחור גרוס
  • 3-4 גבעולי טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס סילאן
  • 4 שיני שום כתושות
לרוטב:
  • יין לבן - 1/3 כוס
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום
  • בזיליקום - צרור
  • 1.5 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 4 לימונים - לסחוט מיץ
  • כף שמן זית
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים טוב את הירקות בתוך קערה עם מלח, פלפל, טימין, שום, סילאן ושמן זית.

  • 02.

    מניחים את הירקות על גריל חם/מיצלה וצורבים את כל הירקות משני הצדדים (במשך 5-7 דקות כל צד) עד לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    כשהירקות מוכנים, מניחים אותם בצד במשך כ-15 דקות, לצינון.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    להכנת הרוטב - מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לתוך מעבד מזון וטוחנים עד להתאחדות של כל החומרים.

  • 05.

    ֿמגישים את הירקות הצלויים לצד הרוטב, לטבילה.

הכנת? כאן מדרגים
(79)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.