חציל מוקרם בגבינת עמק וגבינת עיזים
מנה ראשונה המחברת בין חצילים קלויים לגבינת עזים וגבינה צהובה, נהדרת בתוספת לסלט ירוק

המרכיבים ל 4 מנות:
- 3 חצילים בינוניים קשים ומבריקים
- חבילת פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
- 8 פרוסות גבינת פרומעז תנובה
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- 1 כף כוסברה קצוצה דק
- פלפל שחור
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- צנובר קלוי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את גריל התנור.
-
02.
על תבנית מניחים את החצילים ובעזרת מזלג מנקבים כמה חורים סביב החצילים.
-
03.
צולים את החצילים עד לריכוך קל ומצננים.
-
04.
חוצים את החצילים על קרש עבודה ומרוקנים.
-
05.
בעזרת סכין גדולה דופקים על החצילים וחורצים אותם כמה פעמים, צורתם של החצילים צריכה להיות מאוד גסה לאחר פעולה זו.
-
06.
מרחיקים את הנוזלים ומעבירים לתבנית פיירקס רחבה את החצילים ומעל מפזרים את שיני השום הקצוצות.
-
07.
מפזרים 2 קורט מלח, פלפל שחור, כוסברה קצוצה, ויוצקים מעל 2 כפות שמן זית, מפזרים את קוביות הפלפל האדום וצולים ללא כיסוי 3 דקות בגריל.
טיימר מופעל
-
08.
מסדרים מעל 8 פרוסות גבינת עיזים ומפזרים מעל חופן פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן.
-
09.
צולים עד לקבלת צבע שחום, מפזרים מעל צנובר קלוי ומגישים חם.