מתכון חציל מוקרם בגבינת עמק וגבינת עיזים | השף הלבן

חציל מוקרם בגבינת עמק וגבינת עיזים

מנה ראשונה המחברת בין חצילים קלויים לגבינת עזים וגבינה צהובה, נהדרת בתוספת לסלט ירוק

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חציל מוקרם בגבינת עמק וגבינת עיזים

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 3 חצילים בינוניים קשים ומבריקים
  • חבילת פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 8 פרוסות גבינת פרומעז תנובה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • 1 כף כוסברה קצוצה דק
  • פלפל שחור
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • צנובר קלוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את גריל התנור.

  • 02.

    על תבנית מניחים את החצילים ובעזרת מזלג מנקבים כמה חורים סביב החצילים.

  • 03.

    צולים את החצילים עד לריכוך קל ומצננים.

  • 04.

    חוצים את החצילים על קרש עבודה ומרוקנים.

  • 05.

    בעזרת סכין גדולה דופקים על החצילים וחורצים אותם כמה פעמים, צורתם של החצילים צריכה להיות מאוד גסה לאחר פעולה זו.

  • 06.

    מרחיקים את הנוזלים ומעבירים לתבנית פיירקס רחבה את החצילים ומעל מפזרים את שיני השום הקצוצות.

  • 07.

    מפזרים 2 קורט מלח, פלפל שחור, כוסברה קצוצה, ויוצקים מעל 2 כפות שמן זית, מפזרים את קוביות הפלפל האדום וצולים ללא כיסוי 3 דקות בגריל.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מסדרים מעל 8 פרוסות גבינת עיזים ומפזרים מעל חופן פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן.

  • 09.

    צולים עד לקבלת צבע שחום, מפזרים מעל צנובר קלוי ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(66)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.