חציל במילוי פטריות וכנען
חציל במילוי פטריות וכנען

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 חצילים בינוניים, שווים בגודלם
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן קצוץ
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 סלסלת פטריות יער, קצוצות
- 0.5 סלסלת שמפיניון קצוצות
- 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל צהוב בינוני, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום
- 0.33 כוס יין אדום
- פטרוזיליה
- 1 כפית קורנפלור
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 150 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
- פרורי לחם גסים
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את החצילים וחוצים לאורך בדיוק-כך שלשני החצאים יהיה חלק מהגבעול.
-
02.
בעזרת כף וסכין חדה מרוקנים את בשר החצילים כך שתשאר דופן של 1 ס"מ לחציל.
-
03.
מרחיקים את הגרעינים וקוצצים את בשר החציל הנותר באופן גס.
-
04.
מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ-3-4 דקות. מוסיפים קורט פלפל לשחור גרוס, 2 קורט מלח גס, את הפטריות, הקישואים, קוביות החציל, הפלפלים הצהובים, 2 שיני שום קצוצות וצולים להשחמה קלה תוך ערבוב .
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את היין אדום ומבשלים מעל חום בינוני כמה דקות, עד שיתאדו חלק מהנוזלים.
-
06.
מוסיפים חופן פטרוזיליה ומערבבים.
-
07.
מוסיפים כפית קורנפלור ומערבבים.
-
08.
מוסיפים 200 מ"ל שמנת מתוקה ואת גבינת הכנען.
-
09.
מחממים את גריל התנור
-
10.
מערבבים להסמכה קלה ומצננים מעט.
-
11.
מניחים את החצילים כמו סירה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחלקים את המילוי בין 4 הסירות במערום יציב.
-
12.
מעל כל חציל מפזרים כף פרורי לחם. מעל פרורי הלחם יוצקים כף שמן זית.
-
13.
מעבירים להשחמה במרכז תא התנור.
-
14.
מגישים חם.