קינוח שכבות שוקו־מוקה
קינוח קליל, מרענן וקל הכנה. טיפ לחגי תשרי – הוא טעים במיוחד עם פירורים של עוגת דבש.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל6:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת בטעם שוקולד "השף הלבן"
- 1 שקיק סוכר וניל
- 1 כף אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל או שוקולד
- ½1 -2 כוסות פירורים של עוגה כהה (כמו עוגת שוקולד או עוגת דבש)
- 2 גביעים (2x150 גרם) יופלה מוקה 3%
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת סמיכה מאוד. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים לקצפת נוקשה. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר בינוני חלק.
-
02.
מכינים 6 כוסות או גביעים. מחלקים חצי מכמות הפירורים בין הכוסות. מחלקים תכולת גביע יופלה מוקה בין הכוסות. מזלפים חצי מכמות הקצפת לתוך הכוסות. חוזרים על הנחת השכבות - מסיימים בזילוף נאה ששל קצפת בטעם שוקולד. מקררים היטב לפני ההגשה.טיפ: נשארו 5-4 פרוסות עוגה מיותמות? רסקו אותן לפירורים בבלנדר או במעבד מזון, ארזו בקופסה או בשקית אטומה ואחסנו במקפיא.
הכנת? כאן מדרגים