פודינג שוקולד וקצפת
הקינוח החורפי המושלם! רבע שעה עבודה ויש לכם קינוח שוקולדי מפנק עם קצפת עשירה שהכי כיף לאכול במזג אוויר חורפי.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נטלי לוין
עיצוב: נטלי לוין
המרכיבים ל5-6 מנות אישיות:
לפודינג שוקולד:
- 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 20 גרם חמאה
- 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקצפת:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
- 2 כפות אבקת סוכר
גודל תבנית: כוסות הגשה בנפח 200 מ"ל
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר שמים שמנת, סוכר, מלח וחמאה ומבשלים עד לסף רתיחה.
-
02.
במקביל, מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
-
03.
כשתערובת הנוזלים חמה, מוסיפים פנימה את תערובת הקורנפלור וטורפים היטב במטרפה.
-
04.
מבשלים על חום בינוני תוך כדי טריפה עד הסמכה ורתיחה (בערך 1-2 דקות בישול).
טיימר מופעל
-
05.
מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שהוא נמס בתערובת ומתקבל פודינג שוקולד אחיד וסמיך.
-
06.
יוצקים לכוסות אישיות.
-
07.
קצפת: מקציפים בקערת מיקסר שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
-
08.
מניחים תלולית קצפת על גבי כל קינוח ומקשטים בשוקולד מגורר.
-
09.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים