פודינג שוקולד וקצפת
הקינוח החורפי המושלם! רבע שעה עבודה ויש לכם קינוח שוקולדי מפנק עם קצפת עשירה שהכי כיף לאכול במזג אוויר חורפי.

המרכיבים ל 5-6 מנות אישיות:
- 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 20 גרם חמאה
- 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
- 2 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר שמים שמנת, סוכר, מלח וחמאה ומבשלים עד לסף רתיחה.
-
02.
במקביל, מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
-
03.
כשתערובת הנוזלים חמה, מוסיפים פנימה את תערובת הקורנפלור וטורפים היטב במטרפה.
-
04.
מבשלים על חום בינוני תוך כדי טריפה עד הסמכה ורתיחה (בערך 1-2 דקות בישול).
טיימר מופעל
-
05.
מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שהוא נמס בתערובת ומתקבל פודינג שוקולד אחיד וסמיך.
-
06.
יוצקים לכוסות אישיות.
-
07.
קצפת: מקציפים בקערת מיקסר שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
-
08.
מניחים תלולית קצפת על גבי כל קינוח ומקשטים בשוקולד מגורר.
-
09.
בתאבון!