חטיפי קוואקר, צימוקים ושוקולד | השף הלבן

חטיפי קוואקר, צימוקים ושוקולד

מכירים את חטיפי האנרגיה האלה שתחתיתם מצופה שוקולד? זו הגרסה הביתית – קלה להכנה וטעימה הרבה יותר.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיפי קוואקר, צימוקים ושוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל18:

  • 150 גרם שוקולד מריר מומס (מעל אדים או במיקרוגל)
  • 1 כוס (90 גרם) פתיתי קוואקר דק (הפשוט, לא הסוג המיועד להכנה מהירה)
  • ½ כוס (60 גרם) קמח (אפשר כוסמין, קמח מלא או קמח לבן)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר דמררה (סוכר קנים חום בהיר)
  • 1 כוס (150 גרם) צימוקים קטנים (כדאי לערבב סוגים שונים: בהירים, כהים, חמוציות)
  • ½ כוס (40 גרם) קוקוס טחון
  • ⅔ כוס (80 גרם) בוטנים קלויים קצוצים
  • 120 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1 כף סילאן תמרים (עדיף 100% טבעי)
גודל תבנית: תבנית מלבנית 18x28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית מלבנית 18x28 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מורחים את השוקולד המומס על תחתית התבנית ומכניסים למקפיא ל־10 דקות עד שהשוקולד מתקשה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים חמאה מומסת וסילאן ומערבבים היטב. משטחים את התערובת בתבנית על שכבת השוקולד ומהדקים לעובי אחיד. חותכים ל־18 ריבועים בסכין חדה.

  • 03.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 20-15 דקות עד שפני המאפה מזהיבים. מצננים. מקררים היטב, מחלצים מהתבנית וחותכים שוב לפי חתכי הסימון. שומרים בקופסה סגורה במקרר - מפרידים בין השכבות בנייר אפייה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)