גלידת כנאפה בניחוח המזרח
גלידה אותנטית מצוינת המשלבת כנאפה

המרכיבים ל 20 מנות:
- שני חופנים שערות קדאיף
- 30 גרם חמאה מומסת
- חצי כוס סוכר
- רבע כוס מים
- מי ורדים
- גזר
- כפית חמאה
- 3 גביעים יוגורט
- 4 גביעים יופלה יווני 3%
- 1 כוס סוכר
- 2 קופסאות שמנת להקצפה השף הלבן
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 חלבונים
- חצי כוס פיסטוקים קלופים וטחונים גס
- עלי נענע טריים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת ממרח יוגורט :
-
02.
מערבבים את כל גביעי היופלה הלבן והיופלה היווני ויוצקים לתוך שקית בד . תולים לניקוז את מי היוגורט למשך 12 שעות (אם אין שקית אפשר לרפד סלסלה או מסננת בבד לבן). כעבור 12 שעות מתקבל ממרח גבינת יוגורט.
-
03.
את ממרח היוגורט שומרים במקרר עד שלב הכנת הגלידה. הכנת הכנאפה :
-
04.
גוזרים 2 דפי אפייה לגודל 30X30 ומניחים על גבי התבנית.
-
05.
מורחים על דפי האפייה את החמאה המומסת, מפזרים את שערות הקדאיף ואופים עד להזהבה בחום בינוני כ-6 דקות. הכנת צבע מאכל טבעי:
טיימר מופעל
-
06.
קולפים את הגזר ומרסקים בפומפייה דקה, ממיסים את החמאה ומטגנים את הגזר תוך בחישה במשך 2 דקות ,מצננים וסוחטים בין האצבעות את מיץ הגזר לכלי קטן. הכנת הסירופ :
טיימר מופעל
-
07.
יוצקים את הסוכר והמים לסיר קטן להרתיח תוך כדי בחישה , מוסיפים טיפת מי זהר ומערבבים, מוסיפים צבע מאכל כתום טבעי (מהגזר) ומערבבים.
-
08.
יוצקים באמצעות כף על גבי שערות הקדאיף האפויות . הכנת המקצף :
-
09.
מקציפים את השמנת להקצפה (2 קופסאות) עם 2 כפות סוכר לקצפת.
-
10.
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה.
-
11.
יוצקים לקערה את ממרח היוגורט, מוסיפים את שאר הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת אחידה.
-
12.
מקפלים את הקצפת ואת קצף החלבונים אל תוך התערובת ומכניסים למקרר עד להרכבת הגלידה. הרכבת גלידת כנאפה בניחוח המזרח:
-
13.
מניחים בתבנית ההקפאה נייר אפייה אחד עם שערות קדאיף אפויות וספוגות בסירופ . (אין צורך להפריד את נייר האפייה כי כדאי לנצל אותו כמגן על מרקם הגלידה במהלך ההקפאה , יעיל יהיה להסיר אותו ממש סמוך להגשה)
-
14.
יוצקים את המקצף ומפזרים בעדינות בתבנית.
-
15.
הופכים על המקצף נייר אפייה עם שערות קדאיף אפויות וספוגות בסירופ. כעת בתבנית ההקפאה יש שתי שכבות שערות קדאיף ובינהן שכבת מקצף והכול מוגן בנייר אפייה.
-
16.
עוטפים את תבנית ההקפאה בניילון נצמד ומקפיאים למשך 10 שעות. להגשה : חותכים את גלידת הכנאפה לריבועים, מסירים את נייר האפייה, מניחים על גבי צלחות ומפזרים פיסטוקים טחונים, מקשטים בעלי נענע טריים.