מתכון גלידת כנאפה בניחוח המזרח | השף הלבן

גלידת כנאפה בניחוח המזרח

גלידה אותנטית מצוינת המשלבת כנאפה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
קשה רמת מיומנות
גלידת כנאפה בניחוח המזרח

המרכיבים ל 20 מנות:

  • שני חופנים שערות קדאיף
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס מים
  • מי ורדים
  • גזר
  • כפית חמאה
  • 3 גביעים יוגורט
  • 4 גביעים יופלה יווני 3%
למקצף :
  • 1 כוס סוכר
  • 2 קופסאות שמנת להקצפה השף הלבן
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 חלבונים
לקישוט : חצי כוס פיסטוקים קלופים וטחונים גס . עלי נענע טריים .
  • חצי כוס פיסטוקים קלופים וטחונים גס
  • עלי נענע טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת ממרח יוגורט :

  • 02.

    מערבבים את כל גביעי היופלה הלבן והיופלה היווני ויוצקים לתוך שקית בד . תולים לניקוז את מי היוגורט למשך 12 שעות (אם אין שקית אפשר לרפד סלסלה או מסננת בבד לבן). כעבור 12 שעות מתקבל ממרח גבינת יוגורט.

  • 03.

    את ממרח היוגורט שומרים במקרר עד שלב הכנת הגלידה. הכנת הכנאפה :

  • 04.

    גוזרים 2 דפי אפייה לגודל 30X30 ומניחים על גבי התבנית.

  • 05.

    מורחים על דפי האפייה את החמאה המומסת, מפזרים את שערות הקדאיף ואופים עד להזהבה בחום בינוני כ-6 דקות. הכנת צבע מאכל טבעי:

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 06.

    קולפים את הגזר ומרסקים בפומפייה דקה, ממיסים את החמאה ומטגנים את הגזר תוך בחישה במשך 2 דקות ,מצננים וסוחטים בין האצבעות את מיץ הגזר לכלי קטן. הכנת הסירופ :

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    יוצקים את הסוכר והמים לסיר קטן להרתיח תוך כדי בחישה , מוסיפים טיפת מי זהר ומערבבים, מוסיפים צבע מאכל כתום טבעי (מהגזר) ומערבבים.

  • 08.

    יוצקים באמצעות כף על גבי שערות הקדאיף האפויות . הכנת המקצף :

  • 09.

    מקציפים את השמנת להקצפה (2 קופסאות) עם 2 כפות סוכר לקצפת.

  • 10.

    מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה.

  • 11.

    יוצקים לקערה את ממרח היוגורט, מוסיפים את שאר הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 12.

    מקפלים את הקצפת ואת קצף החלבונים אל תוך התערובת ומכניסים למקרר עד להרכבת הגלידה. הרכבת גלידת כנאפה בניחוח המזרח:

  • 13.

    מניחים בתבנית ההקפאה נייר אפייה אחד עם שערות קדאיף אפויות וספוגות בסירופ . (אין צורך להפריד את נייר האפייה כי כדאי לנצל אותו כמגן על מרקם הגלידה במהלך ההקפאה , יעיל יהיה להסיר אותו ממש סמוך להגשה)

  • 14.

    יוצקים את המקצף ומפזרים בעדינות בתבנית.

  • 15.

    הופכים על המקצף נייר אפייה עם שערות קדאיף אפויות וספוגות בסירופ. כעת בתבנית ההקפאה יש שתי שכבות שערות קדאיף ובינהן שכבת מקצף והכול מוגן בנייר אפייה.

  • 16.

    עוטפים את תבנית ההקפאה בניילון נצמד ומקפיאים למשך 10 שעות. להגשה : חותכים את גלידת הכנאפה לריבועים, מסירים את נייר האפייה, מניחים על גבי צלחות ומפזרים פיסטוקים טחונים, מקשטים בעלי נענע טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(51)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.