גלידת כנאפה בניחוח המזרח
גלידה אותנטית מצוינת המשלבת כנאפה

המרכיבים ל 20 מנות:
- שני חופנים שערות קדאיף
- 30 גרם חמאה מומסת
- חצי כוס סוכר
- רבע כוס מים
- מי ורדים
- גזר
- כפית חמאה
- 3 גביעים יוגורט
- 4 גביעים יופלה יווני 3%
- 1 כוס סוכר
- 2 קופסאות שמנת להקצפה השף הלבן
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 חלבונים
- חצי כוס פיסטוקים קלופים וטחונים גס
- עלי נענע טריים
הוראות הכנה:
- 
								01.
								הכנת ממרח יוגורט : 
- 
								02.
								מערבבים את כל גביעי היופלה הלבן והיופלה היווני ויוצקים לתוך שקית בד . תולים לניקוז את מי היוגורט למשך 12 שעות (אם אין שקית אפשר לרפד סלסלה או מסננת בבד לבן). כעבור 12 שעות מתקבל ממרח גבינת יוגורט. 
- 
								03.
								את ממרח היוגורט שומרים במקרר עד שלב הכנת הגלידה. הכנת הכנאפה : 
- 
								04.
								גוזרים 2 דפי אפייה לגודל 30X30 ומניחים על גבי התבנית. 
- 
								05.
								מורחים על דפי האפייה את החמאה המומסת, מפזרים את שערות הקדאיף ואופים עד להזהבה בחום בינוני כ-6 דקות. הכנת צבע מאכל טבעי: טיימר מופעל
- 
								06.
								קולפים את הגזר ומרסקים בפומפייה דקה, ממיסים את החמאה ומטגנים את הגזר תוך בחישה במשך 2 דקות ,מצננים וסוחטים בין האצבעות את מיץ הגזר לכלי קטן. הכנת הסירופ : טיימר מופעל
- 
								07.
								יוצקים את הסוכר והמים לסיר קטן להרתיח תוך כדי בחישה , מוסיפים טיפת מי זהר ומערבבים, מוסיפים צבע מאכל כתום טבעי (מהגזר) ומערבבים. 
- 
								08.
								יוצקים באמצעות כף על גבי שערות הקדאיף האפויות . הכנת המקצף : 
- 
								09.
								מקציפים את השמנת להקצפה (2 קופסאות) עם 2 כפות סוכר לקצפת. 
- 
								10.
								מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה. 
- 
								11.
								יוצקים לקערה את ממרח היוגורט, מוסיפים את שאר הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת אחידה. 
- 
								12.
								מקפלים את הקצפת ואת קצף החלבונים אל תוך התערובת ומכניסים למקרר עד להרכבת הגלידה. הרכבת גלידת כנאפה בניחוח המזרח: 
- 
								13.
								מניחים בתבנית ההקפאה נייר אפייה אחד עם שערות קדאיף אפויות וספוגות בסירופ . (אין צורך להפריד את נייר האפייה כי כדאי לנצל אותו כמגן על מרקם הגלידה במהלך ההקפאה , יעיל יהיה להסיר אותו ממש סמוך להגשה) 
- 
								14.
								יוצקים את המקצף ומפזרים בעדינות בתבנית. 
- 
								15.
								הופכים על המקצף נייר אפייה עם שערות קדאיף אפויות וספוגות בסירופ. כעת בתבנית ההקפאה יש שתי שכבות שערות קדאיף ובינהן שכבת מקצף והכול מוגן בנייר אפייה. 
- 
								16.
								עוטפים את תבנית ההקפאה בניילון נצמד ומקפיאים למשך 10 שעות. להגשה : חותכים את גלידת הכנאפה לריבועים, מסירים את נייר האפייה, מניחים על גבי צלחות ומפזרים פיסטוקים טחונים, מקשטים בעלי נענע טריים. 
 
									

