מתכון גלידה הודית ( קולפי ) | השף הלבן

גלידה הודית ( קולפי )

מתגעגעים לטעמים של הודו? קבלו מתכון פשוט ומשובח לגלידה ההודית האהובה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלידה  הודית  ( קולפי )

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 4 כוסות חלב
  • 250 מ״ל חלב מרוכז ממותק
  • 2/3 כוס סוכר
  • קורט זעפרן ( לא חובה )
  • 1 כפית הל טחון
  • 50 גרם פיסטוק מקולפים, קלויים וקצוצים
  • 2 כפות מי ורדים ( לא חובה )
  • 1.5 כוס שמנת מתוקה - מוקצפת לקצפת נוקשה
  • 150 גרם אגסים קלופים מרוסקים - או מחית מנגו
  • קורט כורכום

הוראות הכנה:

  • 01.

    1 . מרתיחים את החלב בסיר גדול מאוד על להבה גדולה שירתח ולא יגלוש במשך 20 דקות. מוסיפים את החלב המרוכז ואת השמנת המתוקה שהוקצפה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    2 . מוסיפים את הפיסטוקים ואת הסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עוד 10 דקות. מעבירים את התערובת לקערה להתקררות. מוסיפים מי ורדים ,הל ואגסים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    3 . אחר כך יוצקים לקערות הגשה אישיות ומכסים בניילון ניצמד. מקפיאים שעה ולאחר מכן מוציאים ובוחשים במשך דקה, שוב פעם חוזר על עצמו עד שהבלילה מקבלת מרקם של גלידה.

  • 04.

    אפשרויות לקישוט : פיסטוקים קצוצים, עלי ורדים, קליפות דקיקות של תפוז או לימון.

הכנת? כאן מדרגים
(180)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.