פאי עוגיות, שוקולד וחמאת בוטנים | השף הלבן

פאי עוגיות, שוקולד וחמאת בוטנים

קלתית פירורים ממולאת בקציפת שוקולד וחמאת בוטנים. שחיתות אמיתית.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
פאי עוגיות, שוקולד וחמאת בוטנים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
לקלתית הפירורים:
  • 1 חפיסה (176 גרם) עוגיות אוריאו ממולאות בקרם בטעם שוקולד
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 75 גרם ביסקוויטים פתי־בר
  • 70 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית:
  • 1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז ממותק (העדיפו מותג שעשוי מחלב ומסוכר בלבד, ללא שומן צמחי)
  • ¼ כוס (60 מ"ל) חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
גודל תבנית: תבנית אפייה עגולה קוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) כשתבנית התנור מושחלת במדף האמצעי. טוחנים את עוגיות האוריאו (שומרים עוגייה אחת לעיטור) עם אבקת הסוכר. מורידים הצדה כף פירורים ושומרים לעיטור. מוסיפים למעבד המזון את הפתי־בר ומרסקים גם אותם. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים לתערובת אחידה. מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות של תבנית הפאי. מניחים את התבנית על תבנית התנור החמה ואופים במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מערבלים יחד חלב מרוכז, חמאת בוטנים ותמצית וניל לתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים לתערובת אוורירית. בקערה שנייה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד. יוצקים את התערובת לקלתית המוכנה. מכסים ומקררים במשך 6 שעות לפחות - עדיף במשך לילה. לפני ההגשה מעטרים בפירורי האוריאו השמורים ובעוגייה השלמה. הצעות עיטור נוספות: דובדבנים, כמו בתצלום, או פירות יער אחרים, תלוליות קצפת או זילופי שוקולד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)