מתכון עוגיות שזיפים ותאנים בדבש למימונה | השף הלבן

עוגיות שזיפים ותאנים בדבש למימונה

עוגיות מרוקאיות מתוקות על בסיס דבש ופירות יבשים, מעדן

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות שזיפים ותאנים בדבש למימונה

המרכיבים ל 25 מנות:

לבצק:
  • 500 גרם סולת
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח מלאה
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 3 כפות מי ורדים
  • 3/4 כוס מים פושרים
למילוי וציפוי:
  • 100 גרם שזיפים מיובשים
  • 100 גרם תאנים מיובשות
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס יין מתוק
  • כוס מים
  • 1 כף מי ורדים
  • 40 גרם חמאת תנובה
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כף שטוחה קינמון
  • 1 כוס דבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק היטב עד לקבלת בצק מעט לח ורך. יוצרים כדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-45 דקות. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד קצת מים, אך על הסולת להיות ספוגה בנוזל ולהיות כמקשה אחת ולא רטובה יותר.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 02.

    להכנת המילוי והציפוי: מרתיחים את המרכיבים של המילוי, מנמיכים את החום ומבשלים במשך 20 דקות עד לריכוך. מסירים מן האש, מסננים ומצננים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 03.

    מוציאים את שורש התאנה ואת הגרעינים מהשזיפים. קוצצים את התאנים עם השזיפים ביחד לחתיכות גסות.

  • 04.

     מעבירים לקערית ומערבבים עם כף קינמון שטוחה, כף מי ורדים, כף רכז רימונים ו-40 גרם חמאת תנובה.

  • 05.

    על השיש בעדינות עם היד משטחים 1/4 מכמות הבצק לעלה מלבני בעובי של חצי ס"מ לערך, לא עבה. יוצרים מרבע כמות המילוי צורת נקניק פחוס ע"י גלגול.

  • 06.

    מניחים במרכז העלה מגליל המילוי שיצרנו ומרימים מקצוות הבצק אל מעל הגליל של המילוי. סוגרים בלחיצה קלה שתחבר את 2 הקצוות שהרמנו ומגלגלים תוך דחיסה קלה. חותכים בעזרת סכין חלק וחד לפרוסות אלכסוניות ברוחב של

  • 07.

    5-2 ס"מ. המילוי יהיה כ2/3 מרוחב העוגייה בחתך הרוחב.

  • 08.

     מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני. מעבירים עוגייה אחת כל פעם אל השמן תוך הידוק קל של הבצק והמילוי. מטגנים כל פעם 3-4 יחידות עד לקבלת צבע שחום.

  • 09.

    במקביל מחממים את הדבש. בעזרת מלקחיים מוציאים את העוגיות המטוגנות מהשמן החם, נותנים לשאריות השמן לרדת ומעבירים את העוגיה אל תוך הדבש החם. הופכים כך שכל העוגייה תתכסה בדבש חם ומוציאים לצינון. כל פעם עוגייה אחת.

  • 10.

    ניתן להגיש חם או מצונן.

הכנת? כאן מדרגים
(61)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.