עוגיות נוגט | השף הלבן

עוגיות נוגט

עוגיות פריכות בטעם נוגט עם שקדים ושוקולד־צ'יפס.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות נוגט
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל24 עוגיות:

  • 200 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • ¼ כוס קרם נוגט לאפייה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית תמצית שקדים
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כוס + 2 כפות שקדים מולבנים טחונים
  • ½ כוס שוקולד־צ'יפס
גודל תבנית: תבנית מלבנית 23x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון, 160 מעלות בתכנית טורבו).

  • 02.

    מערבלים יחד חמאה, נוגט, אבקת סוכר ותמציות לתערובת אוורירית. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים ¼ כוס שקדים טחונים ומערבלים רק עד שהבצק אחיד.

  • 03.

    משטחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה וזורים על הבצק את 2 כפות השקדים הנותרות. חותכים ל־24 ריבועים (4 רצועות לאורך, 6 לרוחב) בסכין חדה. מפזרים או מסדרים את השוקולד־צ'יפס על ריבועי הבצק ומהדקים קלות.

  • 04.

    אופים במרכז התנור במשך 15 דקות. מסובבים את התבנית ואופים במשך 10 דקות נוספות או עד שהריבועים תופחים, מקבלים גוון שחום חיוור וחלקם העליון יבש למגע. מוציאים את התבנית מהתנור - לא מכבים את התנור - ומצננים במשך 10 דקות. חותכים שוב בסכין חדה לפי סימני החיתוך המוקדם ומחזירים את התבנית לתנור. מכבים את התנור ומשהים את העוגיות בתוכו 10 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי (עד שהשוקולד־צ'יפס מתקשים) לפני שמעבירים את העוגיות לקופסה אטומה. מפרידים בין השכבות בנייר לעטיפת כריכים או בנייר אפייה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)