עוגיות מדלן תפוז ודבש
היישר מפריז הרחוקה, קבלו פינוק מתוק ומיוחד לקראת ראש השנה!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל15-12 יחידות:
- ¾ כוס (100 גרם) קמח רב תכליתי
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם חמאת "תנובה", מומסת
- 1 ביצה, מופרדת
- 1 חלבון
- 1 כף דבש
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית קליפת תפוז מגוררת
- אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עוגיות מדלן (בצורת צדף) או קאפקייקס.
-
02.
בקערה, מניחים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה נפרדת, מניחים את החמאה, חלמון, דבש, תמצית וניל וקליפת התפוז ובעזרת מטרפה מערבבים לתערובת אחידה.
-
04.
בקערה של מיקסר, מניחים את שני חלבוני הביצה ומקציפים לקצף יציב.
-
05.
מוסיפים את תערובת הקמח והסוכר לחמאה ומקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים מחצית מקצף החלבונים לתערובת לפני שמקפלים את המחצית הנותרת.
-
06.
מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים עד להזהבה, 12-10 דקות. מניחים למדלן להתקרר מעט בתבנית לפני שמחלצים לרשת צינון.
טיימר מופעל
-
07.
לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
הכנת? כאן מדרגים