מתכון קלאסי לאוזני המן
מתכון קלאסי לאוזני המן לפורים עם בצק שמכינים לבד. לא תאמינו כמה הם קלים להכנה! מתכון שכל אחד חייב להכיר לקראת החג המתוק.
המרכיבים ל25 יחידות:
- 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 חלמונים
- 1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם 27% תנובה
- 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 250 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם אגוזים טחונים
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה מעבדים את את כל מרכיבי הבצק, מעבדים רק עד לקבלת בצק (יש להימנע מלישת יתר).
-
02.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל- 30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה, מערבבים עד שנוצר קרם חלק ומצננים מעט.
-
04.
מוסיפים לקרם את האגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת יציבה. אם היא עדיין נוזלית מדי, מוסיפים עוד כף של אגוזים טחונים.
-
05.
מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים ומניחים כפית של קרם במרכז כל עיגול.
-
06.
מהדקים את הקצוות משלושה צדדים כך שתיווצר צורה של אוזן המן ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
-
07.
אופים כ-20 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה קלה.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
-
09.
בתאבון!