מתכון קלאסי לאוזני המן ביתיים - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מתכון קלאסי לאוזני המן

מתכון קלאסי לאוזני המן לפורים עם בצק שמכינים לבד. לא תאמינו כמה הם קלים להכנה! מתכון שכל אחד חייב להכיר לקראת החג המתוק.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל25 יחידות:

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם 27% תנובה
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
למלית:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם אגוזים טחונים
להגשה:
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה מעבדים את את כל מרכיבי הבצק, מעבדים רק עד לקבלת בצק (יש להימנע מלישת יתר).

  • 02.

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל- 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה, מערבבים עד שנוצר קרם חלק ומצננים מעט.

  • 04.

    מוסיפים לקרם את האגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת יציבה. אם היא עדיין נוזלית מדי, מוסיפים עוד כף של אגוזים טחונים.

  • 05.

    מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים ומניחים כפית של קרם במרכז כל עיגול.

  • 06.

    מהדקים את הקצוות משלושה צדדים כך שתיווצר צורה של אוזן המן ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 07.

    אופים כ-20 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה קלה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(11)