אוזני המן רוקפור ואגסים | השף הלבן

אוזני המן רוקפור ואגסים

גרסה מלוחה וממכרת למאכל הפורים המסורתי וחטיף נפלא ליד המשקאות. בצק מועשר בגבינה ובאגוזים ממולא בגבינת רוקפור ובקוביות אגסים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אוזני המן רוקפור ואגסים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל16 יחידות:

  • 25 גרם אגוזי מלך
  • ⅓1 כוסות (165 גרם) קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם פתיתי פרמזן מסדרת קולקשן
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • 100 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה
  • 4-2 כפיות מים קרים
למלית ולעיטור:
  • 125 גרם גבינת רוקפור תנובה מפוררת לגושים גדולים
  • 1 אגס גדול - רצוי חום או אדום - חתוך לקוביות של 5 מ"מ
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם 1 כף מים להדבקה ולזיגוג
  • קורנית מיובשת לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים את האגוזים במעבד המזון. מוסיפים לאגוזים הטחונים קמח, אבקת אפייה, מלח, פרמזן, קורנית וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים ביצה ומים בכמות שתספיק ליצירת בצק רך אך לא דביק שמתאסף מסביב ללהבים. מוציאים את הבצק ממעבד המזון, מהדקים לכדור ומשטחים לדסקית.

  • 02.

    מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) בתכנית חום עליון־תחתון) או לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) בתכנית טורבו.

  • 03.

    מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4-3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים במרכז כל עלה גוש קטן של רוקפור ו־4-3 קוביות אגס. מברישים את שולי העיגול בחלמון טרוף ומקפלים לצורת אוזן המן - משאירים פתח במרכז ומהדקים היטב את שולי הבצק כדי להבטיח שלא יפתחו בזמן האפייה.

  • 04.

    מסדרים את אוזני ההמן בתבנית, מברישים בחלמון טרוף וזורים קורנית מיובשת. אופים במרכז התנור במשך 25-20 דקות עד שאוזני ההמן זהובות ופריכות. מצננים בתבנית.טיפ: מעוניינים לקצר את ההכנה? השתמשו בבצק פריך של "מעדנות" ודלגו על שלב הכנת הבצק

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)