עוגת שוקולד ברוטב פירות יער – עסיסית ומיוחדת | השף הלבן

עוגת שוקולד ברוטב פירות יער

עוגת שוקולד עסיסית ומיוחדת ברוטב פירותי משובח

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד ברוטב פירות יער

המרכיבים ל 10 מנות / תבנית בקוטר 24 ס"מ:

  • 350 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס
  • 4 ביצים, טרופות
  • 1/3 כוס סוכר
לרוטב:
  • 250 גרם פירות יער קפואים, מופשרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4כוס ליקר קסיס או ליקר דובדבנים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות. מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה גזור בקוטר התבנית ומשמנים גם אותו.

  • 02.

    ממיסים את השוקולד, החמאה ואבקת הקפה בסיר כפול על אמבט אדים (קערה העומדת על סיר ובו מים מעט מים רותחים. הסיר עומד על האש, אך המים אינם נוגעים בקערה) מסירים מהאש ומצננים מעט.

  • 03.

    מקציפים בקערת המערבל את הביצים והסוכר כ-8 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    מוסיפים חצי מתערובת השוקולד ומקפלים אותה פנימה. מוסיפים את שאר התערובת וממשיכים לקפל עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 05.

    יוצקים לתבית ואופים כ-30 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה, יוצא עם מעט פירורים, מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית ומצננים מקררים היטב לפני ההגשה, מגישים עם רוטב פירות היער ליד.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    להכנת הרוטב: שמים את כל המרכיבים במעבד -מזון ומעבדים לרוטב אחיד, מקררים עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(250)