מתכון רולדת קצפת ושוקולד | השף הלבן

רולדת קצפת ושוקולד

רולדת קצפת ושוקולד טעימה ביותר, מתכון מתוק לפסח

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדת קצפת ושוקולד

המרכיבים ל10 מנות:

  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 כפית תמצית רום
לקרם :
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 חבילת שוקולד לבן
לקישוט :
  • שוקולד מריר מגורר
  • דובדבנים מסוכרים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש תנור לחום  של 170 מעלות.

  • 02.

    מקציפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.

  • 03.

    מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה ותמצית רום.

  • 04.

    מקציפים חלבונים. מערבבים את  2 העיסות בעדינות. מוזגים את התערובת לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מוציאים מן התנור, מגלגלים לרולדה ומצננים.

  • 06.

    מכינים את הקרם : במיקרו ממיסים 1/2 חבילת שוקולד לבן ומצננים. מקציפים 2 שמנת מתוקה עם סוכר עד לקצף יציב. מערבבים יחד עם השוקולד הלבן בתנועות קיפול. פותחים את הרולדה וממלאים בקרם. מגלגלים אותה חזרה ומצפים בקרם גם מבחוץ.

  • 07.

    לקישוט מגררים שוקולד מריר לאורך הרולדה ומקשטים בדובדבנים.

  • 08.

    מכניסים למקרר למספר שעות להתייצבות.

הכנת? כאן מדרגים
(85)