קרנץ חמאת בוטנים
חמאת הבוטנים מככבת בבצק עצמו ונוכחת גם במלית – בדמות נטיפי חמאת בוטנים.

המרכיבים ל 20:
- 3-¼3 כוסות (410-375 גרם) קמח לחם וחלות
- 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
- 3 כפות סוכר
- 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
- ⅓ כוס חמאת בוטנים חלקה
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס (250 מ"ל) חלב "תנובה"
- ½ כפית מלח
- 400 גרם ממרח קקאו־אגוזים
- ⅔ כוס (100 גרם) נטיפי חמאת בוטנים (נקראים גם "נטיפי קרם בוטנים". נמכרים ברשתות השיווק)
- חופן אגוזים קצוצים לעיטור (לא הכרחי)
- ⅔ כוס (135 גרם) סוכר
- 1 שקיק סוכר וניל
- ⅓ כוס (80 מ"ל) מים רותחים מהקומקום
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק (אפשר ללוש במיקסר בוו הלישה, במעבד מזון בלהבי הפלסטיק המיועדים ללישת בצק או ביד). מערבבים 3 כוסות קמח עם סוכר וניל, סוכר ושמרים יבשים. מוסיפים חמאה, חמאת בוטנים, ביצים, חלב ומלח ולשים לבצק רך, חלק מאוד וגמיש שאיננו נדבק לידיים. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו עוד קצת קמח. מעבירים לקערה משומנת במעט חמאה, מכסים ביריעת ניילון ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
02.
משמנים בחמאה 2 תבניות מוארכות 10x30 ס"מ, ומרפדים את תחתיתן ואת דופנותיהן במלבן של נייר אפייה.
-
03.
מניחים דף של נייר אפייה על משטח העבודה והופכים עליו את הבצק, לשים קלות ומחלקים לשני חלקים שווים בגודלם. מחזירים חלק אחד לקערה ומכסים. מקמחים קלות את נייר האפייה ומרדדים חלק אחד של הבצק לעלה של 35x30 ס"מ. מורחים על העלה חצי מכמות ממרח הקקאו־אגוזים עד למרחק 2 ס"מ משולי העלה, וזורים חצי מכמות נטיפי חמאת הבוטנים. מגלגלים לגלילה מהודקת מכיוון הצלע הארוכה. צובטים את קצות הגלילה כדי להדביק אותם. חותכים את הגלילה לשניים לאורכה. קולעים את שני החצאים יחד ומעבירים לתבנית. מכינים קרנץ נוסף מהחלק השני של הבצק. מכסים את התבניות ומשהים להתפחה עד שהעוגות כמעט מכפילות את נפחן. זורים את האגוזים על חלקן העליון של העוגות התפוחות.
-
04.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את שתי התבניות יחד במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות ושחומות.
טיימר מופעל
-
05.
ממיסים את הסוכרים במים הרותחים ומוסיפים תמצית וניל. מברישים את העוגות בסירופ ומחזירים לתנור החם ל־5-3 דקות. מוציאים ומצננים על רשת.
טיימר מופעל