פאי תפוחים "מזויף"
למה "מזויף"? כי הוא נראה כמו פאי והוא מלא בפלחי תפוח עסיסיים ממש כמו פאי. אבל במקום לטרוח על הכנת קלתית של בצק פריך מכינים בצק חמאה בחוש
המרכיבים ל10:
- 2 כפות מיץ לימון
- ½ כפית קינמון טחון
- 75 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- ⅓ כוס (80 מ"ל) חלב תנובה
- לקיצור ההכנה ניתן להשתמש במקום זאת ב-1 חבילה (600 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 25 גרם חמאת "תנובה"
- ¼ כוס (50 גרם) + 2 כפות סוכר
- 4 תפוחי גרני סמית גדולים קלופים מגולענים וחתוכים כל אחד ל־12 פלחים
הוראות הכנה:
-
01.
ממסים את החמאה עם ¼ כוס סוכר במחבת גדולה. מוסיפים את פלחי התפוחים ומטגנים תוך ערבוב במשך 3-2 דקות עד שכל הפלחים מצופים בחמאה. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 10 דקות עד שפלחי התפוחים רכים למחצה. מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש, מוציאים את פלחי התפוחים מהמחבת בכף מחוררת ומעבירים לצלחת גדולה. בוחשים את הקינמון לתוך הנוזלים שנותרו במחבת. מצננים את פלחי התפוחים עד שמסיימים להכין את הבצק.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). משמנים היטב בחמאה תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.
-
03.
מערבלים את החמאה עם סוכר, תמצית וניל וביצים לתערובת אוורירית חלקה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבלים רק עד שהתערובת חלקה ואחידה. מורחים את הבצק על תחתית התבנית עד לשוליים.
-
04.
מסדרים את פלחי התפוחים על הבצק בשני מעגלים צפופים. מוסיפים את מיצי התפוחים שנקוו בצלחת לנוזלים שבמחבת. יוצקים את נוזלי התפוחים על פרוסות התפוחים וזורים למעלה את 2 כפות הסוכר הנותרות. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות או עד שפני העוגה משחימים ומרכזה קפיצי למגע. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. אפשר לבזוק על הפאי מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.טיפ: לקיצור ההכנה ניתן להשתמש בבצק פריך למאפים מתוקים של "מעדנות"
טיימר מופעל
הידעת?
קינוחים עם תפוחים נחשבים לפופולאריים מאוד ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט, ובצדק. זה חומר גלם נהדר שעובד נהדר עם סוכר. אולם, הבעיה שלו שהוא דורש יחסית הרבה זמן לבישול לפני הכנת עוגה או טארט. אם בא לכם להכין קינוח תפוחים, אבל לא רוצים לבזבז הרבה זמן על הכנות, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון מפנק לפאי תפוחים ״מזוייף״. למה "מזויף"? כי הוא נראה כמו פאי והוא מלא בפלחי תפוח עסיסיים ממש כמו פאי. אבל במקום לטרוח על הכנת קלתית של בצק פריך מכינים בצק חמאה בחוש.