פאי תותים- כשר לפסח
עוגת פאי במלית תותים ובציפוי קצפת שמנת ושוקולד, עוגה נהדרת לאירוח בימי חג פסח

המרכיבים ל 12-16 מנות:
- 200 גרם קמח מצה
- 100 גרם קמח תפו"א או 100 גרם קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר
- 200 גרם חמאת תנובה
- 2 חלמונים
- 1-2 כפות מים קרים
- קורט מלח
- סלסלת תותים
- 2 כפות אבקת סוכר
- מיכל שמנת מתוקה של תנובה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד חלב/מריר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק רך ונעים עד למגע של פלסטלינה.
-
02.
אופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות עד להשחמה של בסיס הפאי.
טיימר מופעל
-
03.
מילוי הפאי: את התותים חותכים לפרוסות ומפזרים מעל את אבקת הסוכר, משהים כ-10 דקות בקערה.
טיימר מופעל
-
04.
כשהפאי מוכן נותנים לו התקרר כ-10 דקות ואח"כ מסדרים את התותים בצורת עיגול מחוץ אל הפנים.
טיימר מופעל
-
05.
הכנת הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 הכפות של האינסטנט פודינג וניל לקצף קשה ויציב.
-
06.
מורחים את הקצפת על התותים ומקררים.
-
07.
הכנת השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר כפול, ושמעט מתקרר ניתן למרוח על ציפוי השמנת.