פאי קינמון בקרם קצפת ושמנת חמוצה | השף הלבן

פאי קינמון בקרם קצפת ושמנת חמוצה

קלתית הפירורים של העוגה הקלה והקלילה הזו עשויה מעוגיות קינמון ולא מביסקוויטים פשוטים – כל סוג של עוגיות קינמון יתאים כאן, בחרו במותג שאתם אוהבים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי קינמון בקרם קצפת ושמנת חמוצה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10:

  • 170 גרם עוגיות קינמון טחונות
  • 75 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1 כף סוכר חום
  • 25 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
  • לקרם:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 4 שקיקים (4x10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כף אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
גודל תבנית: פאי בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים במעט חמאה תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי.

  • 02.

    מורידים הצדה 2 כפות מפירורי העוגיות ושומרים לעיטור. מערבבים את פירורי העוגיות הנותרים עם חמאה מומסת וסוכר חום ומהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות של תבנית הפאי בשכבה אחידה ככל האפשר. מניחים את תבנית הפאי על תבנית התנור החמה ואופים במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים מיד את השוקולד הקצוץ בקלתית החמה ומצננים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מכינים את הקרם. מקציפים את השמנת להקצפה עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הפודינג. מוסיפים את השמנת החמוצה בהדרגה תוך הקצפה. מורחים את הקרם בקלתית וזורים עליו את פירורי העוגיות השמורים. מכסים ומקררים במשך 8 שעות לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(2)