עוגת שמנת חמוצה, אגוזים וקינמון מפנקת וטעימה
עוגת קינמון של סבתא, עשירה ומפנקת בזכות השמנת החמוצה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8:
- 100 גרם חמאת תנובה בטמפ’ החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים טרופות
- 1.25 כוסות קמח תופח
- 1 גביע שמנת תנובה 15%
למלית:
- 1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
- 1/2 כוס אגוזים (לוז פקאן ועוד) קצוצים גס
- 1 כפית גדושה קינמון
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק בקוטר 30 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
מערבבים את מרכיבי המלית בקערה.
-
03.
מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר במהירות בינונית לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
-
04.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח לסירוגין עם השמנת ומערבלים לתערובת אחידה.
-
05.
יוצקים מחצית מתערובת הבצק לתבנית משומנת ומפזרים מעל מחצית מהמלית. מכסים ביתרת התערובת ומפזרים את יתרת המלית. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים