עוגת שמנת בציפוי פירורים
גרסה עדכנית ומשובחת במיוחד למתכון ישן ואהוב. עוגה קלילה, אוורירית ומבושמת במעט ליקר לימוני, המעניק לה טעם וניחוח רעננים

המרכיבים ל עוגה בקוטר 24 ס"מ:
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- ¼ כוס שקדים מולבנים טחונים
- 1 ביצה טרופה
- 2 גביעים (2x200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- ½ כוס (100 גרם) + 2 כפות סוכר
- קליפה מגוררת מלימון בינוני
- 3 כפות ליקר לימונצ'לו
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 מכל גדול (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים מסננת בשכבה כפולה של נייר סופג (2 ריבועים של מגבת נייר). מניחים את המסננת מעל קערה, ומרוקנים לתוכה את שני גביעי השמנת החמוצה. מקפלים את שולי הנייר מעל השמנת, ומכסים בריבוע נוסף של נייר סופג. מניחים צלחת קטנה מעל הנייר ושמים עליה משקולת (קופסת שימורים או חפץ כבד אחר).
-
02.
מכניסים את הקערה למקרר ומשהים להגרת הנוזלים עד לשלב הכנת המלית (השמנת צריכה להפריש כ־⅓ כוס נוזלים בסך הכול).
-
03.
משמנים את תחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ במעט חמאה. מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות).
-
04.
הכנת הבצק:
-
05.
בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר ועם תמצית הווניל לתערובת חלקה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומוסיפים שקדים טחונים וביצה. מערבלים רק עד שנוצר בצק רך וחלק.
-
06.
מורחים את הבצק על תחתית התבנית בשכבה בעובי אחיד ככל האפשר, ואופים במרכז התנור במשך 17-15 דקות, עד שפני הבצק מקבלים גוון חום־זהוב.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומנמיכים את חום התנור לבינוני נמוך (160 מעלות). בעזרת מרית מתכת מסירים את השכבה העליונה הזהובה של הבצק האפוי ומגרדים מעט מהבצק האפוי שמתחתיה. מעבירים את החתיכות המגורדות לתבנית קטנה ומרסקים אותן במזלג לפירורים קטנים (הכמות הדרושה היא ¼1-½1 כוסות פירורים).
-
08.
מחזירים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 5 דקות נוספות. מוציאים את שתי התבניות מהתנור ומשהים לצינון מלא.
טיימר מופעל
-
09.
הכנת הקרם:
-
10.
מוציאים את השמנת החמוצה המנוקזת מהמקרר, מחלצים אותה מעטיפת הנייר הסופג ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים ½ כוס סוכר, קליפת לימון, ליקר לימונצ'לו ותמצית וניל, ומערבלים עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
-
11.
בקערה שנייה מקציפים את השמנת להקצפה עם 2 כפות הסוכר הנותרות לקצפת נוקשה. מקפלים שליש מכמות הקצפת לתוך תערובת השמנת החמוצה ואחר כך מבליעים פנימה את יתרת הקצפת.
-
12.
מעבירים את הקרם לתבנית ומחליקים את פניו בגב כף. זורים למעלה את פירורי הבצק. מכסים ומקררים במשך 12 שעות לפחות (רצוי 24), כדי להניח לעוגה להתייצב.
-
13.
טיפ: אפשר להחליף את ליקר הלימונצ'לו (אבל רק אם באמת חייבים, כי הוא משביח מאוד את טעם הקרם) בכף מיץ לימון סחוט טרי. לימונצ'לו (של יצרנים שונים) אפשר לרכוש בסופרמרקטים גדולים ובחנויות משקאות, והוא מצוין לביסום קינוחים ועוגות.