עוגת שזיפים ופיסטוקים
אי אפשר לעבור את הקיץ בלי עוגת שזיפים אחת לפחות, כזו שהעסיס האדום מבעבע מתוכה ומציץ החוצה. זו עסיסית וטעימה במיוחד
המרכיבים ל12:
- 700-600 גרם שזיפים (רצוי מזן מטלי - שזיפים בינוניים קטנים שציפתם אדומה)
- 50 גרם פיסטוקים קלופים
- 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
- 150 גרם חמאת תנובה
- 1 כוס (200 גרם) + 2 כפות סוכר
- 2 ביצים גדולות
- ¾1 כוסות (220 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 1 כפית קורנפלור
- ½ כפית קינמון טחון
- 2 כפות פיסטוקים קצוצים לזרייה
- מעט אבקת סוכר לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
-
02.
חוצים ומגלענים את השזיפים (אם משתמשים בשזיפים גדולים חותכים אותם לרבעים). טוחנים את הפיסטוקים עם סוכר הווניל.
-
03.
ממסים את החמאה בסיר בינוני מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש, מוסיפים כוס סוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים וטורפים רק עד שהתערובת חלקה. יוצקים 3/5 מהכמות לתבנית ומורחים על התחתית בשכבה אחידה.
-
04.
מערבבים את הקורנפלור עם קינמון ועם כף סוכר וזורים על בצק העוגה. מסדרים את חצאי השזיפים על הבצק - הצד החתוך כלפי מעלה. זורים על השזיפים את כף הסוכר הנותרת. בעזרת שתי כפות מפזרים על השזיפים את הבצק הנותר. זורים פיסטוקים קצוצים. אופים במרכז התנור במשך שעה ורבע או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים ומשחררים מהתבנית. לפני ההגשה בוזקים על העוגה מעט אבקת סוכר.
הידעת?
הקטע המעניין עם קינוחים הוא שלכל חג יש את הקינוח המתאים לו ביותר. למשל, בשבועות כל עם ישראל נהנה מעוגות גבינה מפנקות. בחנוכה מצד שני, כולם מתענגים על סופגניות מטוגנות. עוגות דבש, לדוגמה, אוכלים בראש השנה ועוגיות קוקוס ובוטנים ללא גלוטן בפסח. אולם זה לא אמור שאי אפשר לשלב קינוחים אחרים בחגים אלו. אז אם אתם מחפשים מתכון חדש לקינוח מפנק המתאים בדיוק לטו׳ בשבט, יש לכם מזל. קבלו מתכון לעוגת שזיפים ופיסטוקים קלאסית ואהובה במיוחד. אז בט׳׳ו בשבט הקרוב, אתם כבר יודעים מה לעשות עם השזיפים בבית.