עוגת ״קסטה״ ופירות יער – קינוח וינטג׳ עם הילדים | השף הלבן

עוגת ״קסטה״ ופירות יער

בואו להכין קינוח קל, מהיר וטעים יחד עם הילדים בבית! אפרת ליכטנשטט סידרה לכם מתכון לעוגת "קסטה" וניל ופירות יער שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 12:

  • 24 ביסקוויטים (או יותר - לפי התבנית)
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאד
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 חבילות (500 גרם) גבינה לבנה 9%-5% תנובה
  • 100 גרם פירות יער מופשרים
גודל תבנית: תבנית בגודל 22x22

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית בגודל 22x22 ס״מ בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים ביסקוויטים על כל התבנית. (זכרו את הכיוון שבו סידרתם את הביסקוויטים!)

  • 03.

    בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה וסוכר ומקציפים לקרם יציב.

  • 04.

    מוסיפים את האינסטנט פודינג וקופסת גבינה לבנה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.

  • 05.

    מוסיפים גם את הקופסא השנייה ומקפלים בעדינות.

  • 06.

    מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית ומורחים לשכבה אחידה.

  • 07.

    מוסיפים לתערובת שנשארה את פירות היער ומערבבים.

  • 08.

    מעבירים את הגבינה ופירות היער לתבנית ומורחים בעדינות על השכבה הלבנה, לשכבה אחידה.

  • 09.

    מסדרים ביסקוויטים על הגבינה לפי הסדר בו סידרתם בהתחלה. 

  • 10.

    מעבירים את התבנית למקפיא לחמש שעות או לילה שלם.

  • 11.

    מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין גדולה וחדה חותכים ל״קטסות״.

  • 12.

    שומרים בקופסא אטומה במקפיא.

  • 13.

    מומלץ להוציא מהמקפיא כחמש דקות לפני ההגשה.

הידעת?

טיפים:

אפשר גם להשתמש בתערובת מנגו חתוך של סנפרוסט אך במקרה זה יש לטחון את המנגו המופשר במעבד מזון

הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.